Breivik gjorde høyreekstrem hilsen - ble irettesatt av dommeren

Ankesaken i gang.

- KRENKENDE: Breivik ankom retten og gjorde en høyreekstrem hilsen. Borgarting lagmannsrett starter ankesaken om soningsforholdene til Anders Behring Breivik i Telemark fengsel, Skien avdeling. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKIEN (Dagbladet): Da Anders Behring Breivik (37) ankom Skien fengsel i dag, hvor Borgarting lagmannsrett behandler søksmålet han har anlagt mot staten, startet han med å gjøre en høyreekstrem hilsen.

Da lagdommer Øystein Hermansen tok ordet etter at retten var satt, henvendte han seg til Breivik og sa at han ikke ønsker at Breivik skal gjøre dette mer.

- Denne typen hilsen er krenkende for rettens verdighet, og virker forstyrrende for det vi skal behandle her. Jeg ber om at du ikke gjør det flere ganger under rettens behandling, sa Hermansen.

Breivik forsøkte å si noe tilbake, men fikk da beskjed av dommere om at han ikke ønsket noe svar på dette på nåværende tidspunkt.

Ankesaken i gang

Borgarting lagmansrett starter i dag behandlingen av ankesaken der Breivik har saksøkt staten for brudd på menneskerettighetene.

Under tingrettsbehandlingen samme sted i mars i fjor gjorde også Breivik denne høyreekstreme hilsenen da han ankom rettssalen.

Etterpå erklærte han at han var partisekretær i partiet Den nordiske stat. Han erklærte seg i tillegg som nasjonalsosialist.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer