SKJERPET VAKTHOLD: Dagen etter terrorangrepet i Oslo og massakren på Utøya, var det fortsatt skjerpet vakthold foran Slottet. Foto: Vegard Grøtt / Scanpix
SKJERPET VAKTHOLD: Dagen etter terrorangrepet i Oslo og massakren på Utøya, var det fortsatt skjerpet vakthold foran Slottet. Foto: Vegard Grøtt / ScanpixVis mer

- Breivik hadde ikke noe imot kongefamilien

Det ble iverksatt kraftige sikkerhetstiltak rundt Slottet etter terrorangrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarsadvokat Geir Lippestad sier at hans klient ikke har uttalt at han har noe imot kongefamilien.

Geir Lippestad bekrefter at Anders Behring Breivik hadde to alternative planer, en plan A og en plan B. Han mener Utøya og regjeringskvartalet var med i plan B.

Det var VG som sist søndag skrev at slottet var et mål i plan A, en sak også Dagbladet videreformidlet. Advokat Lippestad vil ikke kommentere konkrete mål, men er klar på at Anders Behring Breivik ikke hadde noe imot kongefamilien.

- Grundig forberedt - Det blir helt feil av meg å kommentere spørsmål om plan A som ikke er gjennomført, men det er min oppfatning at han ikke har noe spesielt imot den norske kongefamilien, sier Lippestad til Dagbladet nå.

- Han hadde forberedt seg grundig for angrepet på Utøya, og visste nøyaktig hva som skulle skje hele uka. Han klarte også å snakke seg med båten slik at han kom seg ut på øya ikledd politiuniform.

Nye avhør Avhørene med Anders Behring Breivik vil fortsette denne uka, men verken politi eller forsvarer vil si hvilke dager.

Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby gjentok i går at avhørene denne uka vil bli mer konfronterende i formen.

- Det viktigste under avhørene vil være å fokusere på hans bevegelser fredag 22. juli, meter for meter, minutt for minutt. Vi vil se på hva han gjorde og hvordan han gjorde det. Videre vil vi også se på hvordan han kom seg fra regjeringskvartalet til Utøya og hva han gjorde da han kom dit, sier Hjort Kraby.