- Breivik hadde massiv kontakt med britiske ekstremister

«Var som Hitler», sier medlem av den høyreekstreme gruppa English Defence League.

- MASSIV EDL-KONTAKT: Anders Behring Breivik (i rødt) skal ha pleiet nær kontakt med britiske høyreekstreme. 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- MASSIV EDL-KONTAKT: Anders Behring Breivik (i rødt) skal ha pleiet nær kontakt med britiske høyreekstreme. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Terroristen og massemorderen Anders Behring Breivik har hatt massiv kontakt med den høyreekstreme gruppa English Defence League (EDL), melder britiske The Telegraph.

Offisielt har EDL benektet kjennskap til Breivik. Den norske forgreiningen av gruppa, Norwegian Defence League (NDL), avviser at han var medlem i deres organisasjon.

- Terrorhandlingene settes i forbindelse med en person som er mot multikultur og islam. Vi må presisere at den mistenkte aldri har vært medlem av vår organisasjon, sier Ronny Atle i NDL en pressemelding.

- Var i London i fjor «Vi kan kategorisk avvise at det har vært noen offisiell kontakt mellom han og EDL», skriver English Defence League på nettsidene sine.

Men flere EDL-medlemmer skriver på forumer på nettet at de har møtt ham. Blant annet Daryl Hobson (43), som har arrangert demonstrasjoner for gruppa, skriver at Breivik deltok på en demonstrasjon i fjor.

The Telegraph skriver at massemorderen skal ha møtt flere ledere av EDL i mars i fjor i forbindelse med at den nederlandske islamkritiske politikeren Geert Wilders besøkte London.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer