Breivik hadde som mål å likvidere høygravide Marte

Breivik var så besatt av å likvidere Dagbladets Marte Michelet at han vurderte å angripe Utøya to dager tidligere.

BREIVIKS MÅL: Breivik var så fiksert på Dagbladets Marte Michelet (36) at han vurderte å angripe Utøya onsdagen hun holdt foredrag der. I stedet angrep han fredag 22. juli, og sto da ansikt til ansikt med hennes samboer Ali Esbati (34). Foto: ROGER VIKSTRÖM / DAGBLADET
BREIVIKS MÅL: Breivik var så fiksert på Dagbladets Marte Michelet (36) at han vurderte å angripe Utøya onsdagen hun holdt foredrag der. I stedet angrep han fredag 22. juli, og sto da ansikt til ansikt med hennes samboer Ali Esbati (34). Foto: ROGER VIKSTRÖM / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STOCKHOLM (Dagbladet): Dette kommer fram i vitneavhør med Anders Behring Breivik. Her forklarer massemorderen at bomba tok lengre tid å gjøre ferdig enn antatt. Derfor ble terrorangrepet i stedet gjennomført fredag 22. juli.

Dagbladets debattansvarlige Marte Michelet var 20. juli på Utøya for å holde et foredrag om rasisme og islamofobi.

Breivik møtte ikke Michelet på Utøya, men sto i stedet ansikt til ansikt med hennes samboer Ali Esbati (34) 22. juli. Under svært dramatiske omstendigheter overlevde han massakren, mens folk døde rundt ham.

Nå feirer de livet sammen med sin seks uker gamle datter. Alt kunne sett helt annerledes ut for familien.

- I stedet sitter jeg her med et vakkert barn og er sykt lykelig over at Ali overlevde. Nå forstår jeg at det kunne vært Ali som satt her og hadde mistet både barn og samboer, sier Michelet til Dagbladet.

Evakuert av PST Allerede lørdag 23. juli fikk hun vite at Breivik hadde uttrykt en spesiell interesse for henne i avhør. I all hast ble den høygravide journalisten og samboeren hun nettopp var gjenforent med evakuert til en hemmelig adresse i regi av PST. Dette var på et tidspunkt hvor man ikke visste om Breivik hadde medhjelpere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer