Breivik har brukt tida i fengselet på å skaffe seg generell studiekompetanse og forbedre karakterene sine

Større sjanse enn noen gang for å komme inn på universitetet.

PRØVER HARDT: Anders Behring Breivik har et sterkt ønske om å studere statsvitenskap. I løpet av tida i fengselet har han benyttet seg av studietilbudet deres og opparbeidet seg generell studiekompetanse, samt forbedret karaktersnittet sitt. Breiviks sjanser for å komme inn på studiet er større enn noen gang. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
PRØVER HARDT: Anders Behring Breivik har et sterkt ønske om å studere statsvitenskap. I løpet av tida i fengselet har han benyttet seg av studietilbudet deres og opparbeidet seg generell studiekompetanse, samt forbedret karaktersnittet sitt. Breiviks sjanser for å komme inn på studiet er større enn noen gang. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Massedrapsdømte Anders Behring Breivik har de siste to årene sonet sin straff på avdeling for særlig høy sikkerhet i Skien fengsel.

Breivik har hatt et sterkt ønske om å studere statsvitenskap, og i forrige uke ble det kjent at han har søkt statsvitenskap ved Universitetet i Oslo (UiO) til høsten. Også i 2013 søkte Breivik på statsvitenskap på Blindern, men fikk da avslag på grunn av at han manglet studiekompetanse - etter å ha droppet ut av videregående.

Dagbladet får nå bekreftet at Breivik har opparbeidet seg generell studiekompetanse. Samtidig har han forbedret karakterene sine fra videregående for å forsøke å oppfylle ønsket om å få en lavere grad i statsvitenskap.

- Han har hatt studiekompetanse siden 2013. I fjor hadde han ikke godt nok karaktersnitt for å bli godtatt som student ved statsvitenskap ved UiO. Han har forbedret det karaktersnittet og søkt igjen. Han får svar på søknaden 20. juli, sier Breiviks advokat Øystein Storrvik til Dagbladet.

Flere plasser Endringer ved Institutt for statsvitenskap ved UiO har ført til at det trolig blir lettere for studenter å komme inn på studiet til høsten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer