Breivik har sagt ja til intervju igjen

Terrortiltalte Anders Behring Breivik har atter en gang sagt ja til å bli intervjuet av en utenlandsk journalist.

VIL LA SEG INTERVJUE:  Anders Behring Breivik har igjen sagt ja til å bli intervjuet av en utelandsk journalist. Foto: Nina Hansen
VIL LA SEG INTERVJUE: Anders Behring Breivik har igjen sagt ja til å bli intervjuet av en utelandsk journalist. Foto: Nina HansenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er andre gang at Breivik har sagt ja til et slikt intervju. Men det forrige intervjuet ble ikke noe av fordi Ila fengsels- og forvaringsanstalt ikke kunne godkjenne journalistens bakgrunn. Breivik har nå plukket ut en ny søker som han er villig til å snakke med, melder NRK.

Ledelsen ved Ila må nå ta stilling til Breiviks nye utkårede journalist.

- Vi har en søknad inne til godkjennelse. Etter det jeg kjenner til, er det snakk om en utenlandsk person som vil inn for å intervjue Breivik, sier fengselsdirektør Knut Bjarkeid.

Fengselet har bedt utenlandsk politi om å utføre bakgrunnssjekk på den aktuelle journalisten. Bjarkeid ønsker ikke å si hvem journalisten jobber for eller hvilket land vedkommende kommer fra. Det er uklart hvor lang tid det vil ta før en eventuell sikkerhetsklarering er ferdig.

En av Breiviks forsvarere, Vibeke Hein Bæra, kjenner ikke til hvem Breivik har plukket ut. Hun oppfordrer Breivik til å vente med å la seg intervjue til han har forklart seg i retten.

(NTB)