BfV: Frykter kopiister skal ramme nasjonen. Til  venstre Heinz Fromm sjefen for tysk etterettning. Her fotografert 1.juli under presentasjonen av rapporten rundt trusslene mot den tyske grunnlov og forfattning. Til høyre innenriksminister Hans-Peter Friedric. FOTO: REUTERS/Tobias Schwarz
BfV: Frykter kopiister skal ramme nasjonen. Til venstre Heinz Fromm sjefen for tysk etterettning. Her fotografert 1.juli under presentasjonen av rapporten rundt trusslene mot den tyske grunnlov og forfattning. Til høyre innenriksminister Hans-Peter Friedric. FOTO: REUTERS/Tobias SchwarzVis mer

- Breivik har skapt en terrorskole: Tyskland frykter «copycats»

Den tyske etterretningstjenesten BfV frykter at terrorangrepene til Anders Behring Breivik skal bli kopiert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er nestlederen for den tyske etteretningstjenesten BfV, Alexander Eisvogel, som hevder at de sitter med en berettiget terrorfrykt fra grupper som vil kopiere Anders Behring Breiviks terroraksjoner i Oslo 22. juli.

- Fra en terrorists ståsted kommer han jo med omhyggelige og grundige betraktninger om hvordan man unngår å komme i sikkerhetstjenestenes søkelys, sier Eisvogel til magasinet Der Spiegel.

Eisvogel uttrykker stor bekymring for hvor godt Behring Breivik har lært fra seg sitt «Modus operandi».

Det er uten tvil en sterkt økende bekymring for radikaliseringen blant de høyreekstreme deltagerne på forskjellige internettforum i Tyskland i tiden etter 22. juli.

Sigmar Gabriel, leder for det sosialdemokratiske partiet SPD, oppfordrer nå sikkerhetstjenestene og internettleverandørene til å slå hardere ned på høyreekstremisme på nettet.

- Dersom noen på gata i Tyskland gikk ut og sa at han ville forfølge eller angripe noen, så ville han bli anmeldt til politiet, sier Gabriel til tysk radio. På nettet er det helt annerledes. Der blir fornærmelser og til og med drapstrusler behandlet som om det var et eksentrisk biprodukt av frihet, sier han ifølge NTB og Der Spiegel.

NETTKRIG: Er ønsket fra Sigmar Gabriell, leder for det sosialdemokratiske partiet SPD. FOTO: EPA/BARBARA GINDL
NETTKRIG: Er ønsket fra Sigmar Gabriell, leder for det sosialdemokratiske partiet SPD. FOTO: EPA/BARBARA GINDL Vis mer