Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Breivik hevder at hans palassaktige celle bryter med menneskerettighetene»

Slik reagerer verden på Andres Behring Breiviks søksmål.

SKIEN FENGSEL: Her, i denne cellen i Skien fengsel, tilbringer Anders Behring Breivik dagene sine. Mange utenlandske medier fokuserer på det de omtaler som Breiviks «luksuriøse fengselscelle». Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
SKIEN FENGSEL: Her, i denne cellen i Skien fengsel, tilbringer Anders Behring Breivik dagene sine. Mange utenlandske medier fokuserer på det de omtaler som Breiviks «luksuriøse fengselscelle». Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Massemorderen ga nazihilsen og hevder at hans palassaktige celle bryter med menneskerettighetene», skriver Daily Express.

- Klaget over ensomhet
Rettssaken Anders Behring Breivik har anlagt mot staten får omtale fra medier verden rundt. Flere av dem trekker frem forholdene Breivik soner under, og lar det skinne tydelig igjennom at de ikke synes han lider noen nød.

«Den syke massemorderen Anders Behring Breivik gjorde en nazihilsen da han, en militant mann uten anger, entret retten for å klage over at han var for ensom», fortsetter Daily Express.

«Den norske drapsmannen sier at hans treroms fengselssuite med tredemølle og Playstation bryter med menneskerettighetene», skriver New York Times på Twitter.

«Han lever i en treroms suite med et vindu, og der har han en tredemølle, et kjøleskap, en DVD-spiller, en Sony Playstation og et skrivebord med en skrivemaskin», skriver den amerikanske avisen, og fortsetter med å liste opp hva Brevik har tilgang til og kan gjøre fra cellen.

«Luksuriøs fengselscelle»
«En norsk massemorder saksøker staten for hans allerede luksuriøse fengselscelle», skriver nettstedet Fusion.

At Brevik mener han lever under inhumane forhold, mener nettstedet forteller mye om kvaliteten i norsk fengselsvesen.

TRE-ROMS: New York Times delte dette med sine følgere på Twitter.
TRE-ROMS: New York Times delte dette med sine følgere på Twitter. Vis mer

«De fleste innsatte i USA ville gitt mye for å bo i en celle som den han har - selv om spillkonsollen bare var en Playstation 2», avslutter de saken med.

Dagbladet har tidligere beskrevet forholdene Breivik soner under.

Nazihilsen
Ellers er det mange som fokuserer på Breiviks nazihilsen. Da han ble ført inn i Oslo tingrett i gymsalen i Skien fengsel like før klokka 09 i morges, stilte han seg mot presse og tilhørere og viste en nazi-hilsen.

«Norges høyreekstreme Anders Breivik gjør nazihilsen i retten», skriver CNN.

Breiviks forsvarer, Øystein Storrvik, fortalte at han i forkant hadde frarådet sin klient å vise nazihilsenen. Det tok han altså ikke til følge.

- Jeg styrer ikke armene hans, sa Storrvik.

LUKSURIØST: Det amerikanske nettstedet Fusion omtaler soningsforholdene som luksuriøse.
LUKSURIØST: Det amerikanske nettstedet Fusion omtaler soningsforholdene som luksuriøse. Vis mer

I morgen skal skal Breivik selv forklare seg for retten.

PALASSAKTIG: Daily Express legger ingenting i mellom når de omtaler Breivik.
PALASSAKTIG: Daily Express legger ingenting i mellom når de omtaler Breivik. Vis mer