Politiet har begynt å gå grundigere gjennom databeslag, blant annet Breiviks PC. I avhør sier massemorderen at han har slettet innhold på denne, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby.
Foto: Tore Meek / Scanpix
Politiet har begynt å gå grundigere gjennom databeslag, blant annet Breiviks PC. I avhør sier massemorderen at han har slettet innhold på denne, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby. Foto: Tore Meek / ScanpixVis mer

Breivik hevder han slettet bevis fra PC

Sier han gjorde dette før han startet terrorangrepene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terrorsiktede Anders Behring Breivik har i politiavhør sagt at alt innhold på hans beslaglagte datamaskin er slettet, og at han gjorde dette før han startet terrorangrepene 22. juli.

Politiet har nå begynt å gå grundigere gjennom de mange databeslagene etter terrorangrepene, blant annet PC-en til Breivik. Denne datamaskinen er spesielt viktig fordi innholdet kan avsløre hvem massemorderen hadde kontakt med mens han planla aksjonen, skriver VG.

- I avhør har han vært helt klar på at han har slettet materialet. Det skal ha skjedd rett i forkant av terroraksjonen. Hvorvidt det er korrekt må vi finne ut av, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby.

I sitt såkalte manifest skriver terroristen om viktigheten av å slette innhold og ødelegge harddisker i forkant av det han kaller «en operasjon».

Dataetterforskningssjef Thomas Dahl i firmaet Ibas sier at det er liten sannsynlighet for å kunne rekonstruere data hvis terroristen har brukt et eget dataverktøy for å slette sikkert.

- Dersom han har slettet på vanlig måte ved å trykke «delete» eller formatere harddisken er det mulig å hente opp informasjonen, sier Dahl. (©NTB)