Breivik i avhør: - Slik var min pompøse uniformsbløff

Nå innrømmer massedrapsmannen at Knights Templar-uniformen er et sammensurium av billige varer kjøpt på nettet og gutteromsideer skapt i Photoshop.

- PROTOTYPE: Nå har massedrapsmannen innrømmet at Knights Templar-ordenen bare er en idé, og denne uniformen bare er en hjemmelaget prototype han satte sammen på gutterommet. Foto: REUTERS/NTB Scanpix
- PROTOTYPE: Nå har massedrapsmannen innrømmet at Knights Templar-ordenen bare er en idé, og denne uniformen bare er en hjemmelaget prototype han satte sammen på gutterommet. Foto: REUTERS/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I politiavhør har Anders Behring Breivik innrømmet at den pompøse paradeuniformen han er avbildet med i sitt såkalte manifest er kjøpt på billigsalg og laget på gutterommet.

- Han er åpen på at det er hans forslag til en uniform. Det er ingen eksisterende uniform som har vært tilknyttet en organisasjon, men dette er hans forslag. Det har han også vært åpen på i manifestet, sier Tord Jordet, en av Breiviks fire forsvarere, til Dagbladet.

- Han har forståelse for at uniformen fremstår som litt pompøs og sier at han har lagt dette bort. Han har tatt inn over seg tilbakemeldingene han har fått, sier Jordet.

Ville provosere Breivik ville før det første fengslingsmøtet bruke uniformen i retten under det første fengslingsmøtet. Det ble han nektet av dommeren. Dagbladet vet at Breivik i politiavhør har forklart at han hadde stor forståelse for dette.

- Da jeg foreslo å bruke uniformen under rettssaken, kan folk ha tenkt at jeg manglet sosial intelligens. Målet for en person til å gjøre dette var å bevisst provosere og vise at personen var stolt av det, får Dagbladet opplyst at Breivik har sagt. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer