Breivik i avhør: Dette er «den antikommunistiske motstandsbevegelsen»

Og nå vil han starte en ny organisasjon.

HYLLES: Peter Mangs, som er mistenkt for tre drap og 15 drapsforsøk i Malmö, hylles av Breivik i nye avhør. Foto: Expressen
HYLLES: Peter Mangs, som er mistenkt for tre drap og 15 drapsforsøk i Malmö, hylles av Breivik i nye avhør. Foto: Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Ja, god dag, mitt navn er kommandør Anders Behring Breivik i den norske antikommunistiske motstandsbevegelsen, sa drapsmannen til politiet da han ringte nødnummeret fra Utøya og hevdet han ville overgi seg.

I politiavhør har Breivik forklart seg om denne påståtte organisasjonen. Han har også forklart at han vil starte et nytt nettverk av fengslede drapsmenn og antiislamister, får Dagbladet opplyst.

Politiet har gått hardt på Breivik for å finne ut mer om denne påståtte organisasjonen. Og der han tidligere ikke har ønsket å nevne navn på påståtte medsammensvorne, åndsfrender eller samarbeidspartnere, har Breivik nå i avhør nevnt flere påståtte medlemmer:

Lasermannen Breivik hevder at personene som totalt står bak et 50-talls angrep i Europa siden 2. verdenskrig utgjør denne bevegelsen.

Peter Mangs, kjent som «den andre lasermannen», sitter fengslet, mistenkt for tre drap og 15 drapsforsøk i Malmö. Han pekes av Breivik ut som «kanskje den største motstandsmannen» i Skandinavia før 22. juli, får Dagbladet opplyst.

Videre mener Breivik at Braune Armee Fraktion -  de tyske nynazistene Beate Zschäpe (36), Uwe Bohnhardt (34) og Uwe Mundlos (38) - også var med i denne bevegelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer