- Breivik kan ha ringt fra telefon uten SIM-kort

Politiet orienterte om siste nytt i etterforskningen.

ORIENTERTE PRESSEN: Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby snakket i dag på en pressekonferanse om siste nytt i etterforskningen av terrorangrepene. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
ORIENTERTE PRESSEN: Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby snakket i dag på en pressekonferanse om siste nytt i etterforskningen av terrorangrepene. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet holdt i ettermiddag en pressebrief, etter rettsmøtet i Oslo tingrett tidligere i dag. Pressebrifen ble ledet av politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby.

- Rettsmøtet gikk greit, og siktede forklarte seg kort, sier Kraby under pressekonferansen.

- Breivik var like rolig som han har vært under de rundt 60 timene i avhør.

Fortsatt isolasjon Retten avgjorde tidligere i dag at terrorsiktede Anders Behring Breivik må sitte ytterligere fire uker i fullstendig isolasjon. Kraby sier politiet trolig vil ønske at isolasjonen blir forlenget etter de fire ukene, på grunn av det politiet anser som fare for bevisforspillelse, og frykten for at Breivik skal oppnå kontakt med noen utenfor fengsel.

- Det vil nok bli en forlengelse om fire uker, sier Kraby.

Han sier det foreløpig ikke er noe som tyder på at Breivik hadde noen samarbeidspartnere, men at politiet hele tida jobber med å få verifisert dette.

I kjennelsen fra Oslo tingrett tidligere i dag het det at årsaken til at isolasjonen ble forlenget, blant annet er at politiet ikke har kommet til bunns i spørsmålet om Breivik har hatt medhjelpere. I tillegg mener retten det er en fare for bevisforspillelse hvis siktede ikke holdes isolert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer