- Breivik kjenner til nasjonens avsky mot ham

Men han tar det ikke innover seg, sier Lippestad til TV 2.

ADVOKAT: Advokat Geir Lippestad forsvarer terrorsiktede Anders Behring Breivik. Han forteller til TV 2 Nyhetskanalen at klienten kjenner til folkets avsky mot ham.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
ADVOKAT: Advokat Geir Lippestad forsvarer terrorsiktede Anders Behring Breivik. Han forteller til TV 2 Nyhetskanalen at klienten kjenner til folkets avsky mot ham. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Terrorsiktede Anders Behring Breivik har sittet i fullstendig isolat siden han ble pågrepet på kvelden 22. juli. Han har hele tiden hatt både brev- og besøksforbud, samt medieforbud.

Likevel har han fått med seg nasjonens reaksjoner på hans handlinger 22. juli.

Det sier hans forsvarer Geir Lippestad til TV 2 Nyhetskanalen.

- Forstår det selv - Han har en klar oppfatning av at folket reagerer med avsky. Han skjønner det. Han sier det selv også, at det forstår han, sier Lippstad til Nyhetskanalen.

- Men han tar det ikke innover seg, legger han til.

Advokaten forteller at Breivik også er klar over at folket har reagert på en annen måte enn han ventet.

TAR DET IKKE INNOVER SEG: Massemorder Anders Behring Breivik tar det ikke innover seg at folket ikke har reagert slik han håpet på etter hans handlinger 22. juli. Det sier hans forsvarer Geir Lippestad til TV 2 Nyhetskanalen.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TAR DET IKKE INNOVER SEG: Massemorder Anders Behring Breivik tar det ikke innover seg at folket ikke har reagert slik han håpet på etter hans handlinger 22. juli. Det sier hans forsvarer Geir Lippestad til TV 2 Nyhetskanalen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Folket har reagert annerledes enn han ventet, og han er klar over at det har vært en demokratisk oppblomstring i landet på mange måter. Men han tenker 20 til 40 år i fram tid, og mener at hans handlinger da vil få en annen effekt enn det har fått nå, sier Lippestad.

- Ingen endring På en pressekonferanse i går informerte politiet om at Breivik ikke lenger skal sitte i fullstendig isolasjon. Det betyr at det ikke blir noe rettsmøte i Oslo tingrett neste uke, når isolasjonsperioden går ut 17. oktober.

Breivik sitter fengslet på avdeling med særlig høyt sikkerhetsnivå på Ila fengsel, og er den eneste fangen i Norge i dag som sitter på en slik avdeling.

- Han vil fortsatt ha brev-,  besøks- og medieforbud. I realiteten blir det ingen endring i soningsforholdene, sier politiadvokat Christian Hatlo.  

- SLIPPER ISOLASJON: På en pressekonferanse i går opplyste politiadvokat Christian hatlo at Anders Behring Breivik ikke lenger skal sitte i fullstendig isolasjon. - Men i realiteten er det en liten endring, sa han. 
Foto: Vegard Grøtt / Scanpix
- SLIPPER ISOLASJON: På en pressekonferanse i går opplyste politiadvokat Christian hatlo at Anders Behring Breivik ikke lenger skal sitte i fullstendig isolasjon. - Men i realiteten er det en liten endring, sa han. Foto: Vegard Grøtt / Scanpix Vis mer