<strong>BODDE HER:</strong> Politiet gjennomsøker gården Anders Breivik har bodd på det siste året, i Østre Åsta. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
BODDE HER: Politiet gjennomsøker gården Anders Breivik har bodd på det siste året, i Østre Åsta. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Breivik kjøpte seks tonn kunstgjødsel i mai

- Vi reagerte på at han hadde mye kunstgjødsel i garasjen, sier naboene til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÅSTA ØST(Dagbladet):Terrorsiktede Anders Behring Breivik (32) kjøpte seks tonn kunstgjødsel den 4. mai i år. Det opplyser Felleskjøpet overfor Reuters lørdag formiddag.

Breivik har vært folkeregistrert på morens adresse i Oslo, der Beredskapstroppen gikk til aksjon etter pågripelsen i kveld, men meldte nylig flytting til Rena.

- Kjørt rett i garasjen Her bodde han på en gård like i nærheten av Anne og Ragnar Pedersen.

Paret reagerte på at Breivik fikk levert store mengder kunstgjødsel til gården av den typen som kan brukes til å lage bomber. Gjødselet ble kjørt rett inn i garasjen, forteller de. 

- Det naturlige ville vært og hatt den ute så man kunne gjødsle med den, sier Ragnar Pedersen til Dagbladet.

Ekteparet forteller at de ikke møtte 32-åringen mange ganger, men at han likevel gjorde inntrykk på dem.

Mistenkelig - Han var veldig stor, nesten som en bodybuilder, og hyggelig - nesten for hyggelig, sier ekteparet.

Breivik oppførte seg aldri mistenkelig overfor dem, men det var et par ting de reagerte på.

- Han installerte ei grind foran gården, som var låst. Han sa da at kommunen hadde pålagt han og ha den grinda, men alle de andre som bor der bor jo helt åpent uten en form for grind, så det virket som et rart argument, sier Pedersen.

Ekteparet hevder også at Breivik ikke var spesielt flink til å holde gården ved like.

<strong>SIKTET FOR TERROR:</strong> Anders Behring Breivik (32) er siktet for to terrorhandlinger.
SIKTET FOR TERROR: Anders Behring Breivik (32) er siktet for to terrorhandlinger. Vis mer

- Han var aldri ute og klippet gresset eller dreiv med annet jordbruk.

Mora virket bekymra Dagbladet var til stede da Beredskapstroppen gikk til aksjon mot Breiviks mors adresse på Skøyen i går. Naboene hennes sier til Dagbladet at naboene så bekymret ut de siste dagene.

- Hun har alltid vært en hyggelig dame. Hun hilste alltid på oss. Sønnen var innom en gang imellom men han hilste aldri på oss. den siste tida var hun litt uvanlig. Vi har tenkt at det kunne være noe som plaget henne. Hun har ikke hilst på oss de fire-fem siste dagene, sier et nabopar på 23 og 24 år, til Dagbladet.

Behring Breivik har en periode bodd i samme gate som en rekke profilerte stortingspolitikere på vestkanten i Oslo.

Våren 2009 opprettet han et enkeltpersonforetak i Hedmark med det formål å dyrke ulike grønnsaker og fruktprodukter. Etter alt å dømme undersøker etterforskerne om selskapet kan ha gitt tilgang på ingredienser til eksplosiver.

<strong>GJØDSEL:</strong> Naboene reagerte på at Breivik kjøpte inn store mengder kunstgjødsel. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
GJØDSEL: Naboene reagerte på at Breivik kjøpte inn store mengder kunstgjødsel. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer