Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Breivik nekter å la seg avhøre videre

Krever skriftlig kontrakt med politiet om at han får beholde PC på cella.

NEKTER Å LA SEG AVHØRE VIDERE: Hvis ikke politiet signerer en kontrakt om at Breiviks PC forblir på cella hans videre i varetekt og over i soning, benytter han seg retten til å ikke la seg avhøre videre.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
NEKTER Å LA SEG AVHØRE VIDERE: Hvis ikke politiet signerer en kontrakt om at Breiviks PC forblir på cella hans videre i varetekt og over i soning, benytter han seg retten til å ikke la seg avhøre videre. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det planlagte avhøret av Anders Behring Breivik ble i går avbrutt.

Ifølge politiet dreier det som Breiviks tilgang til PC på varetektscella i Ila fengsel.

- Det er en viss uenighet mellom partene om hva som er avtalt om siktedes tilgang til PC og programvare på cella. Det jobbes med å få avklart dette. Utover det har vi ingen kommentarer, sier politiadvokat Christian Hatlo.

Ifølge Breiviks forsvarer, Tord Jordet, var det ikke noe dramatikk forbundet med det, men Breivik mente premissene for avhøret ikke var oppfylt, og det ble derfor avbrutt.

- Det er snakk om at han ønsker en forsikring om at politiet og han er enige om allerede inngåtte muntlige avtaler rundt tilretteleggingen for hans varetektsforhold og videre soning. Han ønsker å få det formalisert, noe han har ønsket i flere måneder. Inntil det er på plass, ønsker han ikke å la seg avhøre, sier Jordet til Dagbladet.

Breivik ønsker å få avtalen ned på papiret, slik at PCen og skriveverktøyet Word ikke plutselig blir fratatt ham.

- Han ble fortalt at dette skulle foreligges skriftlig før avhøret i går og da det ikke forelå, ble det avsluttet, sier Jordet.

Dagbladet kommer med mer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!