- Breivik opptrer seriøst

Politiets avhørsekspert beskriver Breivik som rolig, behersket og arbeidsom. - Dette blir viktig for oss, sier forsvarerne.

- ROLIG; BEHERSKET OG ARBEIDSOM: Politiets avhørseksperten ønsket ikke å vurdere Breiviks tilregnelighet, men beskrev den terrortiltalte på en måte retten ikke kunne oppfatte som annet enn tilregnelig.  
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- ROLIG; BEHERSKET OG ARBEIDSOM: Politiets avhørseksperten ønsket ikke å vurdere Breiviks tilregnelighet, men beskrev den terrortiltalte på en måte retten ikke kunne oppfatte som annet enn tilregnelig. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(NTB/Dagbladet): Anders Behring Breivik er blitt avhørt 31 ganger i til sammen 220 timer. Politiets avhørsekspert Asbjørn Rachlew har vært til stede under de fleste av disse timene.

Hans vitnemål tillegges derfor stor vekt, også i forhold til Breiviks tilregnelighet, ettersom ingen har tilbragt flere timer sammen med Breivik eter 22. juli enn Asbjørn Rachlew og hans team.

- Vi har stått overfor en person som er orientert i tid og sted, han har vært rolig, behersket og arbeidsom. Han har opptrådt seriøst, respektert vår rolle og avfunnet seg med sin rolle, sa Rachlew.

Endret seg lite Ingen av Rachlews beskrivelser dreide seg om at gjerningsmannen har virket ustabil under avhørene.

 Rachlew fikk en rekke spørsmål fra forsvarer Geir Lippestad, bistandsadvokatene, psykiaterne og fagdommerne.

- På et tidspunkt i avhørene begynte dere å konfrontere ham mer. Endret han da adferd? spurte Lippestad. - I store trekk ikke. Men som dere også har opplevde i retten, ble det da mye repetisjoner. Da ble det mye: «Det ønsker jeg ikke å kommentere» Vi forsøkte da å forklare at det kunne være til hans fordel for eksempel ut fra hans troverdighet, svarte Rachlew.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer