TILREGNELIG? Det er det store spørsmålet tingretten skal finne svar på. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
TILREGNELIG? Det er det store spørsmålet tingretten skal finne svar på. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Breivik-rapporten verken godkjent eller underkjent

- Det er mye ord, men litt vanskelig å forstå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I et svært tydelig brev fra Oslo tingrett til Den rettsmedisinske kommisjon (RMK) for knappe to uker siden, krevde dommer Arne Lyng et skriftlig svar på om RMK har anførsler eller innsigelser til rapporten som slår fast at Breivik ikke var psykotisk 22. juli.

Dommer Wenche Elizabeth Arntzen starter i dag med å fortelle at retten har fått svar fra den rettsmedisinske kommisjon.

- Slik vi toker denne, inneholder rapporten til Aspaas og Tørrissen to vesentlige mangler. Det er vurderingen av personlighetsforstyrrelser, og vuderingen av opplysninger som mor har gitt, og da særlig til de to første sakkyndige Husby og Sørheim, sier Arntzen.

Kommisjonen understreker at kritikken ikke retter seg mot de to sakkyndige, men mot drøftingen av grunnlaget for rapporten. Brevet fra kommisjonen vil bli publisert i løpet av dagen.

Den rettsmedisinske kommisjon hadde frist til fredag med å klargjøre om den godkjenner eller underkjenner den andre sakkyndigrapporten, der Agnar Aspaas og Terje Tørrissen konkluderer med at Brevik er tilregnelig.

Ifølge en av Breiviks forsvarere, Tord Jordet, er det ingen klar konklusjon i det brevet retten nå har mottatt fra den rettsmedisinske kommisjon.

- Det er ingen klar konklusjon. Kommisjonen har sendt et langt brev, det er mye ord, men litt vanskelig å forstå. Kommisjonen har verken godkjent eller ikke godkjent rapporten, sier Jordet til NRK.

FORVIRRING: Psykiaterne Agnar Aspaas og Terje Tørrissen konkluderte med at Anders Behring Breivik er tilregnelig, men rapporten er så langt verken godkjent eller underkjent. Foto: Fredrik Varfjell/NTB Scanpix
FORVIRRING: Psykiaterne Agnar Aspaas og Terje Tørrissen konkluderte med at Anders Behring Breivik er tilregnelig, men rapporten er så langt verken godkjent eller underkjent. Foto: Fredrik Varfjell/NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer