Breivik sammenlignet Knights Templar med speider'n

Begge var opptatt av uniformer.

VITNER I DAG: Rettspsykiaterne Terje Tørrissen og Agnar Aspaas i samtale med forsvarerne Vibeke Hein Bæra og Geir Lippestad i pausen under forklaringen i rettssal 250 mandag i tiende, og dermed siste uke i rettssaken der Anders Behring Breivik står tiltalt for terrorangrepet i Oslo og på Utøya 22. juli 2011. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VITNER I DAG: Rettspsykiaterne Terje Tørrissen og Agnar Aspaas i samtale med forsvarerne Vibeke Hein Bæra og Geir Lippestad i pausen under forklaringen i rettssal 250 mandag i tiende, og dermed siste uke i rettssaken der Anders Behring Breivik står tiltalt for terrorangrepet i Oslo og på Utøya 22. juli 2011. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag forklarer Agnar Aspaas og Terje Tørrissen hvorfor de mener Breivik ikke er gal - og heller ikke var gal 22. juli.

De to redegjør for samtaler med Breivik om 22. juli, forberedelsene, motivasjonen og det påståtte nettverket hans.

Presset Breivik Den første av de to fellessamtalene Tørrissen og Aspaas hadde med Breivik ble gjennomført den 5. mars i observasjonsenheten på Ila. Samtalen varte i nesten fire timer.

- Her var vi mer konfronterende på ting som var uklart for oss, som historiene hans, aksjer, økonomi, radikaliseringsprossessen, og dette med at han omtaler seg som «vi». Han svarte at han refererer til militære nasjonalister når han bruker «vi», sier Aspaas.

De to sakkyndige skriver i sin rapport at de ikke tror Knights Templar, det påståtte nettverket Breivik sier han er med i, eksisterer.

- Vi presset Breivik på Knights Templar. Han ville ikke kommentere mye av det vi spurte om omkring dette nettverket, sier Aspaas i retten.

Speider'n - Breivik sammenligner Knights Templar med speiderbevegelsen, sier Agnar Aspaas.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer