Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Breivik sier at han ikke vil anke dommen

Sier forsvarer Geir Lippestad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  Anders Behring Breivik har overfor forsvarerne sine i retten gjentatt at han ikke kommer til å anke dommen ettersom han er dømt som tilregnelig, sier Lippestads forsvarer Geir Lippestad til NTB.

Dette er det samme standpunktet Breivik har holdt fast ved tidligere: Terroristen har sagt både i retten og via sine forsvarere at han ikke ville anke om han ble dømt til fengsel og dermed erklært tilregnelig. Hans ønske er å bli oppfattet som en politisk terrorist, og ikke en galning.

Breivik har lenge hatt stor tro på at retten ville kjenne ham tilregnelig, sier forsvarer Vibeke Hein Bæra videre om forvaringsdommen på 21 år.

- Det er det han har sagt til oss i de møtene vi har hatt med ham. Nå ser vi at det er det resultatet retten enstemmig har kommet fram til, sa Bæra i lunsjpausen under domsavsigelsen fredag.

- Kommer det en anke fra Breivik?

- Nei, det har jeg lite tro på, sier Vibeke Hein Bæra til Dagbladet

Hun sier at forsvarerne ennå ikke har fått snakket noe særlig med sin klient om dommen.

- Vi følger nå nøye med i opplesningen i retten, så skal vi snakke mer med ham siden. Vi har jo ennå ikke kommet til begrunnelsen for hvorfor retten kom fram til tilregnelighet, det er noe av det vi nå må høre etter pausen, sier Vibeke Hein Bæra.

Til Dagbladet sier medforsvarer Tord Jordet at Breivik har forberedt ankespørsmålet nøye.

- Han ønsker selv å fortelle hva han tenker om dette når dommen er ferdig opplest, sier Jordet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media