Breivik sier han var inspirert av Baader-Meinhof

Har forklart at han lærte av den tyske, venstreekstreme terrororganisasjonen og at han var inne på minst 700 nettsteder for å finne bombeoppskrifter.

GÅRDEN: Ifølge Breiviks forklaring til etterforskerne, har han brukt både låven og kjøkkenet på Vålstua gård til bombeproduksjon. 
Foto: Benjamin A. Ward
GÅRDEN: Ifølge Breiviks forklaring til etterforskerne, har han brukt både låven og kjøkkenet på Vålstua gård til bombeproduksjon. Foto: Benjamin A. Ward Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÅSTA/OSLO (Dagbladet): Anders Behring Breivik leide Vålstua gård på Åsta 2. mai. Da startet han, ifølge egen forklaring, produksjonen av terrorbomba som han sprengte i Regjeringskvartalet 22. juli.

I politiavhør har terroristen forklart at han var inne på minst 700 forskjellige nettsteder for å finne bombeoppskrifter, og han skal ha brukt anonymiseringsverktøy for å skjule sine spor på nettet.

- Han har forklart i detalj hvordan bomba lages og at han var inspirert av produksjonsverktøyene til Baader-Meinhof, sier Breiviks forsvarer, advokat Geir Lippestad.

Baader-Meinhof, også kalt Rote Arme Fraktion, sto bak en rekke grufulle terrorangrep på 70- og 80-tallet.

Advokaten opplyser også at Breivik har forklart seg om al-Qaida.

- Han sier at den måten å drive krig på, som al-Qaida gjør, er en måte han kjenner seg igjen i med hensyn til virkemidler. Han antar at de har gjensidig respekt for virkemiddelbruken, sier Lippestad.

Brukte kjøkkenet Ifølge Breiviks forklaring til etterforskerne, har han brukt både låven og kjøkkenet på Vålstua gård til bombeproduksjon. Han skal ha brukt blendere for å knuse kunstgjødselen, som er produsert i små kuler — pellets.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer