Breivik skal sitte bak skuddsikkert glass

Terrorrettssalen er snart ferdig bygd om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Når rettssaken mot massedrapsmannen Anders Behring Breivik setter i gang 16. april, vil den terrortiltalte 33-åringen sitte bak en skuddsikker glassvegg.

Det er et av en lang rekke sikkerhetstiltak i det som totalt sett vil bli det mest omfattende sikkerhetsopplegget under en rettssaken i Norge noensinne. Det eneste som kan sammenliknes er trolig Nokas-saken i Stavanger, men denne gangen vil både publikums- og presseinteressen være langt høyere.

- De fire sakkyndige vil sitte mellom Breivik og aktoratet, sier Kamilla Thoresen, informasjonsrådgiver i Domstoladministrasjonen.Det er 193 presse- og tilskuerplasser i salen. Noen av dem vil ha begrensede synsmuligheter, men tingretten har satt opp et eget TV-system. TV-bildene vil også bli sendt til presserommet som ligger ved siden av, et pressesenter på Bristol Hotell og 17 tingretter landet rundt.

Det er akkreditert journalister fra ca 220 redaksjoner.Utenfor tingretten vil det blant annet være seks punkter med sikkerhetskontroll som presse, fornærmede, pårørende og aktører må gjennom hver dag.

Salen er i det store og det hele ferdig, men det var hektiske forberedelser da Dagbladet var innom lokalene tidligere i dag. Det var blant annet testing av TV-systemet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer