- Breivik skjønner at han ikke vil bli frikjent

- Han har realistiske forventninger, sier forsvarerne etter det siste møtet med Breivik før rettssaken starter.

DET SISTE MØTET: Forsvarerne til breivik, Odd Grøn (t.v) og Tord Jordet, kommer ut fra Ila etter det som er det siste møte med Breivik før rettsaken starter.
Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet
DET SISTE MØTET: Forsvarerne til breivik, Odd Grøn (t.v) og Tord Jordet, kommer ut fra Ila etter det som er det siste møte med Breivik før rettsaken starter. Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Nå har vi vært inne for den siste, planlagte forberedelser før rettssaken. Han har anledning til å ringe oss og vi vil møte ham i tinghuset før retten settes mandag, men vi har ikke planlagt flere turer inn hit før det starter, sier Odd Ivar Grøn, en av Anders Behring Breiviks fire forsvarere til Dagbladet.

Saken mot Breivik starter mandag.

Som Dagbladet skrev i dag, vil forsvarerne legge ned påstand om frifinnelse, i tråd med Breiviks ønske. Men verken advokatene eller Breivik selv tror han faktisk vil bli frifunnet.

- Han har en realistisk forventning til utfallet av saken. Han tror ikke at han vil bli frifunnet. Det er ting som er viktig for ham å få fram, budskap som har en symbolverdi for ham, sier medforsvarer Tord Jordet. De to sier det viktigste for Breivik er at han får god nok tid til å forklare seg.

- Han er opptatt av å forklare alt med hvorfor han gjorde som han gjorde. Det er en ganske lang og komplisert forklaring, med mye historiske elementer, opplevelser fra hans eget liv og politiske retninger. Det er ikke enkelt å forklare på en kortfattet måte, sier Jordet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer