ARGUMENTERER MOT ISOLASJON: Geir Lippestad mener klienten nå ikke lenger skal sitte i isolat. - Politiet har blant annet brukt bevisforspillelsesfare som argument, men det er lite i saken som tyder på at han har hatt medhjelpere i de to konkrete hendelsene, sier Lippestad til Dagbladet. TV2 melder nå at politiet ikke vil begjære fire nye uker i isolasjon for Anders Behring Breivik. Foto: Jacques Hvistendahl
ARGUMENTERER MOT ISOLASJON: Geir Lippestad mener klienten nå ikke lenger skal sitte i isolat. - Politiet har blant annet brukt bevisforspillelsesfare som argument, men det er lite i saken som tyder på at han har hatt medhjelpere i de to konkrete hendelsene, sier Lippestad til Dagbladet. TV2 melder nå at politiet ikke vil begjære fire nye uker i isolasjon for Anders Behring Breivik. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

Breivik slipper videre isolasjon

Terrorsiktede har også fått dataspill i fengselet. Politiet holder pressekonferanse klokka 13.00.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Anders Behring Breivik sitter fortsatt på avdeling med «særlig høy sikkerhet» ved Ila fengsel- og forvaringsanstalt. Terroristen sitter også fullstendig isolert.

Det vil han slippe fra og med 17.oktober når isolasjonsperioden utgår, melder TV2. Det betyr at det ikke blir noe rettsmøte i Oslo tingrett neste uke, når isolasjonsperioden går ut.

Dataspill i fengsel Advokat Geir Lippestad sier at klienten nå har fått mer tilgang på lesestoff og aktiviteter i fengselet.

- Han opplyser at han etter forholdene har det bra. Han har fått noe mer tilgang til lesestoff og aktiviteter. Han kan trene og han har fått tilgang til enkle dataspill. Det er snakk om helt tradisjonelle dataspill som alle barn og ungdom bruker, men ikke noe voldelig spill, sier Lippestad til Dagbladet.

Oslo politidistrikt har i dag invitert til en pressekonferanse klokka 13.00. Politiet opplyser at de her vil informere om status i og fakta om etterforskningen av 22/7-terroren.

Bevisforspillelse Advokat Geir Lippestad har argumentert for at isolasjonen må opphøre.

- Hvis politiet vil begjære fortsatt isolasjon, vil vi argumentere for at isolasjonen skal opphøre. Politiet har blant annet brukt bevisforspillelsesfare som argument, men det er lite i saken som tyder på at han har hatt medhjelpere i de to konkrete hendelsene, sa Lippestad til Dagbladet tidligere i dag.

På pressekonferansen på Politihuset i Oslo, vil blant andre politiadvokat Christian Hatlo være tilstede.

Dagbladet følger pressekonferansen.

PRESSEKONFERANSE: Politiadvokat Christian Hatlo vil informere om status i etterforskningen etter 22.juli-terroren på en pressekonferanse i dag. 
Foto: Vegard Grøtt / Scanpix
PRESSEKONFERANSE: Politiadvokat Christian Hatlo vil informere om status i etterforskningen etter 22.juli-terroren på en pressekonferanse i dag. Foto: Vegard Grøtt / Scanpix Vis mer