Breivik smiler

Men smilet minner om et arr.

GLISTE: Dette bildet av Breivik er tatt fra en tidligere dag i  tingretten. Men også i dag smilte Breivik. Han smilte da et vitne omtalte ham som «den dusten». Han smilte også da Ylva (15) fortalte sin sterke historie. Foto: Bjørn Langsem
GLISTE: Dette bildet av Breivik er tatt fra en tidligere dag i tingretten. Men også i dag smilte Breivik. Han smilte da et vitne omtalte ham som «den dusten». Han smilte også da Ylva (15) fortalte sin sterke historie. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da Breivik kom til Pumpehuset var han rolig. Han ga seg ut for å være politi. Da en spurte om han kunne bevise det, ble han irritert. Han begynte å skyte. En jente. En gutt. En jente som ba om nåde. Så skjøt han Andrine (17). Såret lå hun i vannet og så ham rolig skyte flere rundt pumpehuset. På kort hold. Med flere skudd. Så siktet Breivik på Andrine igjen. Og smilte.

I tingretten i dag smilte også Breivik. Han smilte da et vitne omtalte ham som «den dusten». Han smilte også da Ylva (15) fortalte retten -Vi har betalt en pris for demokratiet, og vi har vunnet. Ylva var fjorten år da Breivik skjøt henne. Han skjøt henne først to ganger. Så kom han tilbake, siktet og skjøt henne to ganger til. Det er feigt, slo Ylva fast etter vitnemålet.

Det er vanskelig å beskrive hva Breivik faktisk har gjort. Snakker man om hvor feigt og ynkelig det er å skyte barn, er det som det skulle være greiere å skyte våpenløse voksne.

Snakker vi om hvor brutalt og ynkelig det er å skyte flyktende mennesker i ryggen, er det som det skulle være et hakk bedre å skyte dem i ansiktet. Og prøver vi å forestile oss hva det vil si å drepe menneske etter menneske der de ligger på bakken, forsvarsløse, ser vi bare inn i mørket.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer