Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Breivik-tilhenger siktet for bombetrussel

Breiviks såkalte manifest ble funnet sammen med trusseldokumentene.

BOMBETRUSSEL: En amerikaner som har brevvekslet med Anders Behring Breivik, er blitt siktet for trusler mot en høyskole i delstaten Massachusetts. Breiviks manifest ble funnet sammen med trusseldokumentene. Foto: HEIKO JUNGE / REUTERS / NTB SCANPIX
BOMBETRUSSEL: En amerikaner som har brevvekslet med Anders Behring Breivik, er blitt siktet for trusler mot en høyskole i delstaten Massachusetts. Breiviks manifest ble funnet sammen med trusseldokumentene. Foto: HEIKO JUNGE / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En amerikaner som har brevvekslet med Anders Behring Breivik, er blitt siktet for trusler mot en høyskole i delstaten Massachusetts.

Det var i fjor høst at Kevin Forts (23) angivelig framsatte en bombetrussel ved høyskolen hvor han studerte.

Da politiet ble tilkalt, fant de «truende dokumenter», ifølge nettstedet telegram.com. Dokumentene tydet på at det kunne skje en voldshandling senere samme dag.

Anders Behring Breiviks såkalte manifest ble funnet sammen med trusseldokumentene, og en av skolens bygninger ble evakuert.

Tirsdag erklærte Forts seg ikke skyldig under et rettsmøte i byen Worchester, skriver avisa Boston Herald. Neste gang 23-åringen må møte i retten, er 15. november.

Forts ble intervjuet av VG i vår, og fortalte da at han hadde brevvekslet med Breivik. Han uttrykte støtte til den norske terroristen, men sa han selv aldri ville ty til vold.

Intervjuet førte til at Forts mistet studieplassen ved katolske Assumption College.

(NTB)