Breivik tjener bedre som fange enn som forretningsmann

I fengsel tjener Anders Behring Breivik opptil 55 kroner dagen. Det er mer enn han de siste åra har klart utenfor murene.

MAGERT: Breivik liker kanskje Lacoste, men med inntekta han legger for en dag er det ikke mange plagg han får kjøpt. Her er terroristen avbildet på fra et fengslingsmøtet,
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
MAGERT: Breivik liker kanskje Lacoste, men med inntekta han legger for en dag er det ikke mange plagg han får kjøpt. Her er terroristen avbildet på fra et fengslingsmøtet, Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Terroristen har trolig levd fra hånd til munn i flere år. I fjor er han oppført med en inntekt på 1236 kroner.

Det er mer enn han har tjent de siste årene. 2007 er sist han er oppført med inntekt, og da står han registert med den nette sum av 5223 kroner. De påfølgende åra sto han registrert uten skattbar inntekt.

Fengselsinnsatte får maksimalt utbetalt 20.075 kroner i året i dagpenger.

- Alle får utbetalt dagpenger. Det gjelder også Breivik, sier fungerende ekspedisjonssjef Andreas Skulberg i Justisdepartementet til Dagbladet.

Kan ikke tjene maks Formålet med dagpengene er å finansiere de innsattes behov for toalettsaker og eventuell tobakk. Maksimalt utbetales 55 kroner dagen, 365 dager i året.

- Men dette beløpet er aktivitetsbetinget, det vil si at man er i jobb, utdanning, behandling eller i et program, sier Skulberg.

Breivik er varetektsfange - og sitter på i en islolatavdeling ved Ila landsfengsel. Dermed har han heller ingen mulighet til å oppfylle aktivitetsplikten.

- Beløpet han får er derfor lavere. I likhet med andre i varetekt får han 40 kroner pr dag, sier fengselsdirektør Knut Bjarkeid til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer