Breivik truer med å sultestreike hvis han ikke får Playstation 3

- Playstation 2 er helt ubrukelig for ham.

KREVER BEDRE TILBUD:  Anders Behring Breivik har sendt et brev til fengselsledelsen, hvor han krever å få et bedre aktivitetstilbud i fengselet. Det innebærer en bedre spillkonsoll og bedre spill. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
KREVER BEDRE TILBUD: Anders Behring Breivik har sendt et brev til fengselsledelsen, hvor han krever å få et bedre aktivitetstilbud i fengselet. Det innebærer en bedre spillkonsoll og bedre spill. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et brev til nyhetsbyrået AFP skriver terrordømte Anders Behring Breivik at han kommer til å sultestreike, hvis fengselsledelsen ikke oppfyller en rekke krav for å bedre soningsforholdene.

Ett av dem, er at han må oppgradert til Playstation 2 til en PS3.

- Helt ubrukelig Breivik etterlyser i brevet et mer meningsfylt aktivitetstilbud, for å bedre hans «torturlignende» forhold i fengselet.

- Fengselet plikter jo å gi han et rekreasjons- og aktivitetstilbud, og det viser seg at det har blitt vanskelig å finne gode spill til Playstation 2, sier advokat Tord Jordet til Dagbladet.

Han bekrefter at Breivik truer med å sultestreike, dersom han ikke får en nyere spillkonsoll.

- Det gir lite mening å ha en spillkonsoll som man ikke har noen egnede spill på. Det blir som å ha en PC uten programvare, den er helt ubrukelig for ham, sier Jordet.

Breivik klager også over at han ikke får velge sine spill selv, og omtaler de spillene han har tilgjengelig som «barnespill».

- Andre innsatte har tilgang til voksenspill mens jeg bare har rett til å spille mindre interessante barnespill. Ett eksempel er «Rayman Revolution», ett spill som er beregnet for treåringer, skrev Breivik i brevet til AFP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer