Breivik truer med å sultestreike hvis han ikke får Playstation 3

- Playstation 2 er helt ubrukelig for ham.

KREVER BEDRE TILBUD:  Anders Behring Breivik har sendt et brev til fengselsledelsen, hvor han krever å få et bedre aktivitetstilbud i fengselet. Det innebærer en bedre spillkonsoll og bedre spill. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
KREVER BEDRE TILBUD: Anders Behring Breivik har sendt et brev til fengselsledelsen, hvor han krever å få et bedre aktivitetstilbud i fengselet. Det innebærer en bedre spillkonsoll og bedre spill. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et brev til nyhetsbyrået AFP skriver terrordømte Anders Behring Breivik at han kommer til å sultestreike, hvis fengselsledelsen ikke oppfyller en rekke krav for å bedre soningsforholdene.

Ett av dem, er at han må oppgradert til Playstation 2 til en PS3.

- Helt ubrukelig Breivik etterlyser i brevet et mer meningsfylt aktivitetstilbud, for å bedre hans «torturlignende» forhold i fengselet.

- Fengselet plikter jo å gi han et rekreasjons- og aktivitetstilbud, og det viser seg at det har blitt vanskelig å finne gode spill til Playstation 2, sier advokat Tord Jordet til Dagbladet.

Han bekrefter at Breivik truer med å sultestreike, dersom han ikke får en nyere spillkonsoll.

- Det gir lite mening å ha en spillkonsoll som man ikke har noen egnede spill på. Det blir som å ha en PC uten programvare, den er helt ubrukelig for ham, sier Jordet.

Breivik klager også over at han ikke får velge sine spill selv, og omtaler de spillene han har tilgjengelig som «barnespill».

- Andre innsatte har tilgang til voksenspill mens jeg bare har rett til å spille mindre interessante barnespill. Ett eksempel er «Rayman Revolution», ett spill som er beregnet for treåringer, skrev Breivik i brevet til AFP.

12 krav I brevet er det ifølge AFP framsatt tolv krav, som Breivik krever å få innfridd.

- Han krever å få kommunisere fritt med omverdenen, bedre tilgang på frisk luft, et mer meningsfylt aktivitetstilbud og at de omfattende kroppsvisitasjonene skal opphøre, sier forsvarere Jordet til Dagbladet.

Breiviks brevveksling er under streng kontroll, og det har tidligere tatt flere måneder for ham å få sendt ut brev.

Han krever også å få doblet dagpengene han har i fengselet, fordi han har så store utgifter til frimerker. Brevet med krav ble send til fengselsledelsen i november.

- Han er nå i dialog med Kriminalomsorgen på disse punktene. Når han eventuelt vil sultestreike, vil belage seg på hvilke svar han får på de ulike søknadene, sier Jordet.

Også tidligere i år sendte Breivik et brev til internasjonal presse hvor han beskrev fengselsforholdene i Norge som «tortur».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer