- Breivik vant en kamp med dommeren

Terroristen ble forsøkt avbrutt fem ganger av dommeren, men fikk kranglet seg til å lese opp en 13 sider lang forsvarstale.

DOMMERE: Fagdommer Wenche Elizabeth Arntzen og fagdommer Arne Lyng. Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix Pool
DOMMERE: Fagdommer Wenche Elizabeth Arntzen og fagdommer Arne Lyng. Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix Pool Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Dagbladet følger utspørringen av Breivik i livestudio.(Dagbladet): Anders Behring Breivik fikk lov til å lese opp et 13 sider langt forsvarsskrift da han startet sin forklaring i Oslo tingrett i dag.

Han ble flere ganger forsøkt avbrutt og justert av dommer Wenche Arntzen fem ganger. Men etter litt diskusjon fikk Breivik hver gang fortsette.

-Han vinner en kamp med dommeren. Jeg har merket meg tiltalte som har gjort det i andre saker tidligere. Jeg tipper at hun trenger at han forklarer seg. Han trenger ikke å forklare seg de neste fem dagene som er satt av til utspørring. Han har bruk for sin ene forklaring. Han fikk en seier som han var nødt til å få for sin egen del, sier rettspsykolog Pål Grøndahl.

-Han fikk for så vidt også støtte fra både forsvarer og statsadvokaten, selv om bistandsadvokatene hadde innsigelser, sier Grøndahl.Under Breiviks forklaring mottok Siv Hallgren og de to andre koordinerende bistandsadvokatene mange henvendelser fra bistandsadvokater som følger saken fra forskjellige saler rundt i landet.

- Det er greit at han får forklare seg, det er en viktig side ved denne saken. Likevel mener vi det gikk over streken da han begynte å snakke om de drepte. Grensen gikk da han begynte å snakke om det som gikk på de dreptes ettermæle, sier Hallgren til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer