Breivik var åpen for å drepe sin egen familie

Terroristens 66 år gamle far blir stadig mer forferdet over saken.

- I KRIG: Anders Behring Breiviks forsvarer, advokat Geir Lippestad, sier Breivik ikke ser på sitt eget liv som viktig. Ei heller familiens. Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet
- I KRIG: Anders Behring Breiviks forsvarer, advokat Geir Lippestad, sier Breivik ikke ser på sitt eget liv som viktig. Ei heller familiens. Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I sitt manifest skriver Anders Behring Breivik at han har et nært forhold til familien, men også at de er legitime mål i hans kamp. Breivik  mener flere i hans familie tilhører «kategori B-forrædere», ifølge ham «kulturelle marxister» og «multikulturelle politikere».

Han beskriver sine foreldre som Arbeiderparti-folk, moren kalles moderat kulturmarxist og feminist. Videre beskriver han detaljert de høye æresbevisninger hans fantasiorganisasjon deler ut for å drepe slike folk.

- Jævlig Hans far tror ikke sønnen kan ha betraktet familien som legitime mål for sin operasjon.

- Jeg tror ikke det, jeg vet ikke ..., sier faren til Dagbladet.

Han forteller at han gradvis har begynt å ta inn over seg alt som har skjedd.

- Jo mer det synker inn, jo mer jævlig blir det, sier han.

Breivik skriver at han var motivert av hat mot Arbeiderpartiet da han gikk til angrep. Hans far var selv aktiv i AUF i ungdomstida. På spørsmål om hva han tenker om at dette har gått ut over partiet, svarer han:

- Det er helt tragisk at det går ut over uskyldig ungdom, og at det går utover ungdom som kanskje skulle vært med å styre landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.