Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Breivik var ute etter diamanter

Ifølge massemorderens mystiske kontakt i Liberia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(NTB/Dagbladet): Den liberiske mannen som Anders Behring Breivik overførte 40 000 kroner til i 2002, sier det var diamanter nordmannen var ute etter.

- Han ønsket å få se diamanter, rengjorte diamanter, og så ta bilder av dem. Deretter skulle han dra tilbake til Norge og gjøre store bestillinger, sier Alpha Kallon til VG.

Den norske avisen har sporet opp og besøkt Kallon hjemme i Brooklyn Park utenfor Minneapolis i delstaten Minnesota i USA.

Kallon forteller at det var en kamerat av ham i Liberia som hadde hatt kontakt med Breivik på internett, og at nordmannen hadde uttrykt interesse for diamanter.

Åpner etterforskning etter Dagbladet-avsløring Dagbladet kunne onsdag presentere det første bildet av Kallon og liberiske kontoutskrifter som knytter ham til den norske massemorderen.

En sirlig håndskrevet kontoutskrift bekrefter at «Behring Anders B.» overførte først 500 og seinere 4400 dollar til Kallon, etter at nordmannen hadde vært i Liberia. Politiet håper Kallon kan belyse hva som virkelig skjedde i april og mai 2002.

Etter å ha fått framlagt Dagbladets opplysninger om Breiviks tur til Liberia, gjør statsadvokat J. Daku Mulbah det klart at han åpner etterforskning av Alpha Kallon i Liberia, for å finne ut hvorfor han fikk penger fra Anders Behring Breivik.

Stiftelsesmøte I politiavhør og i rettssaken som er inne i sin sjuende uke, har Breivik holdt fast ved at han måtte reise til Liberia for å møte en serbisk krigshelt.

Dette møtet var ifølge massedrapsmannen en forutsetning for at han deretter kunne reise direkte til London for å delta på stiftelsesmøtet for den påståtte terrorcellen Knights Templar.

Breivik har også fortalt sin bestevenn om at han dro til Liberia for å kjøpe diamanter, men hevder nå i ettertid at dette var en dekkhistorie for turens egentlige formål, noe politiet ikke fester lit til.

At Breivik skulle møte noen andre, nevnte Breivik aldri, sier Kallon til VG.

ETTERFORSKER: Statsadvokat J. Daku Mulbah på sitt kontor i Temple of Justice i Monrovia, der han etter å ha fått framlagt Dagbladets opplysninger åpner etterforskning av Breiviks kontakt Alpha Kallon. Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet
ETTERFORSKER: Statsadvokat J. Daku Mulbah på sitt kontor i Temple of Justice i Monrovia, der han etter å ha fått framlagt Dagbladets opplysninger åpner etterforskning av Breiviks kontakt Alpha Kallon. Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet Vis mer

- Nei, overhodet ikke. Og han møtte så vidt jeg vet ingen andre enn oss, bortsett fra dem vi satte ham i kontakt med. Men han tilbrakte mer tid sammen med kameraten min enn med meg. Jeg tror ikke noe på at han har møtt en slik person.

Ifølge Alpha Kallon var pengene Breivik overførte, delvis oppgjør for leiebil og penger til Kallons kamerat.

Interessant Breiviks hovedforsvarer, advokat Geir Lippestad, sier han nå vil konfrontere Breivik med opplysningene om Kallon. Han sier det nå er viktig at mannen blir identifisert og avhørt for å bringe på det rene hva som skjedde i Liberia.

Statsadvokat Svein Holden synes VGs intervju med Kallon er interessant.

- Dette er helt klart veldig interessante nyheter. Det er en ytterligere bekreftelse på det standpunktet vi har vedrørende hans tur til Liberia. Når hans identitet og oppholdssted er kjent, vil vi vurdere nye etterforskningsskritt, sier Holden

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media