- Breivik vil aldri slippe ut

Det er bred enighet på Stortinget om at Norges farligste mann trolig aldri vil slippe ut i samfunnet igjen.

- FARLIG: Tidligere barne- og familieminister Laila Dåvøy (KrF) sier rett ut at hun synes Breivik er «for farlig og at han aldri må komme ut igjen». Foto: AFP PHOTO / DANIEL SANNUM LAUTEN/NTBScanpix
- FARLIG: Tidligere barne- og familieminister Laila Dåvøy (KrF) sier rett ut at hun synes Breivik er «for farlig og at han aldri må komme ut igjen». Foto: AFP PHOTO / DANIEL SANNUM LAUTEN/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Etter all sannsynlighet vil Anders Behring Breivik bli sittende inne resten av livet og helt sikkert i all overskuelig framtid, sier nestleder i Stortingets justiskomité og Arbeiderpartiets justispolitiske talsmann Jan Bøhler til Dagsavisen.

Breiviks forsvarer Geir Lippestad sa i helgen at han mener samfunnet må forberede seg på at Breivik kan slippe ut igjen.

Overskuelig framtid Om Breivik blir kjent utilregnelig, og så blir erklært frisk senere, vil han kunne bli overført fra tvungent psykisk helsevern til fengsel av hensyn til sin egen og samfunnets sikkerhet. Dette ble gjort i en høyesterettsdom i et annet tilfelle i juni i 2011.

- Jeg føler meg trygg på at Breivik vil bli sittende inne i all overskuelig framtid, sier Bøhler som er svært sentral i utformingen av regjeringens justispolitikk.

Også i Senterpartiet, KrF og Frp ser man det som helt utenkelig at Breivik på et tidspunkt skal slippes ut i samfunnet igjen.

- Med hans forskrudde ideer og holdninger, har jeg vanskelig for å se at han kan slippes ut igjen, sier parlamentarisk leder i Sp, Lars Peder Brekk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer