Breivik vil bare ha besøk av meningsfeller

- Så spørs det om de får slippe inn i fengselet, sier Geir Lippestad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ILA (Dagbladet): Forsvarerne Geir Lippestad og Vibeke Hein Bæra besøkte i dag deres klient Anders Behring Breivik i Ila fengsel.

Blant temaene som ble tatt opp var observasjonsrommet Breivik skal være i dersom de rettspsykiatriske sakkyndige ønsker å tvangsobservere massemorderen og at han nå vil få tilgang til å se bilder av de drepte på Utøya fra politiets dokumenter.

Tidligere denne uka skrev Dagbladet at Anders Behring Breivik (33) nå vurderer flere intervjuforespørsler fra både internasjonale og norske medier.

Bare meningsfeller De som har spurt Breivik, som er erklært paranoid schizofren og strafferettslig utilregnelig, får trolig nei, varsler Breiviks forsvarer Geir Lippestad.

- Han sier han ikke ønsker besøk av andre enn meningsfeller før rettssaken, sier Lippestad.

Forsvarerkollega Vibeke Hein Bæra legger til at det ikke har kommet anmodninger fra slike.

- Så spørs det om de som eventuelt måtte søke får slippe inn i fengselet, legger Lippestad.

Lager vitneliste Under møtet i dag diskuterte de også hvem de ønsker skal vitne i den kommende rettssaken. Forsvarerne må snart ta stilling til den såkalte bevisoppgaven.

Lippestad ønsker ikke å nevne navn, men at det vil være vitner som kan fortelle noe om hans personlighet.

- Vi har kommet med forslag som han vurderer. Samtidig vil vi avvente hvilke vitner statsadvokatene skal stevne, sier Lippestad.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vibeke Hein Bæra opplyste til NRK denne uka at Breivik ikke ønsker at verken mora, faren eller søstera skal vitne under rettssaken.

Fem sakkyndigsamtaler Etter at de nye sakkyndige ble oppnevnt og Behring Breivik bestemte seg for å samarbeide med dem, ønsker han å overbevise dem om at han er strafferettslig utilregnelig.

- Vi må argumentere i tråd med hans ønsker, sa Lippestad til Dagbladet forrige uke.  

De rettsoppnevnte sakkyndige Terje Tørrissen og Agnar Aspaas har til nå gjennomført til sammen fem samtaler med Breivik, ifølge Lippestad.

I motsetning til det forrige sakkyndigparet, Torgeir Husby og Synne Sørheim, treffer de nye sakkyndige Breivik hver for seg.

BESØKTE BREIVIK PÅ ILA I DAG: Advokat Geir Lippestad og advokat Vibeke Hein Bæra.
Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet
BESØKTE BREIVIK PÅ ILA I DAG: Advokat Geir Lippestad og advokat Vibeke Hein Bæra. Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet Vis mer