VIL IKKE UNDERSØKES PÅ NYTT:  Forsvarer Geir Lippestad utenfor Ila fengsel etter møtet med Anders Behring Breivik lille julaften. Breivik ønsker ikke å bli undersøkt av nye sakkyndige. Foto: Morten Holm / SCANPIX
VIL IKKE UNDERSØKES PÅ NYTT: Forsvarer Geir Lippestad utenfor Ila fengsel etter møtet med Anders Behring Breivik lille julaften. Breivik ønsker ikke å bli undersøkt av nye sakkyndige. Foto: Morten Holm / SCANPIXVis mer

Breivik vil bli vurdert av statsviter og historiker

Men den terrorsiktede vil ikke undersøkes av nye psykiatrisk sakkyndige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om terrorsiktede Anders Behring Breivik er uenig i rapporten fra de sakkyndige, har han sammen med sine forsvare besluttet å ikke be om å bli undersøkt på nytt.

Dette forteller hans forsvarer Geir Lippestad til NTB fredag ettermiddag.

- Breivik mener at 80 prosent av samtalene i rapporten ikke har funnet sted, men grunnen til at vi ikke vil be om at det blir oppnevnt nye sakkyndige eller om en ny sakkyndigrapport, er at Breivik ikke har tillit til at nye sakkyndige vil gjøre en mer riktig vurdering av ham, sier Lippestad.

Lippestad og to av hans medforsvarere var fredag i Ila fengsel for å snakke med terrorsiktede Breivik om sakkyndigrapporten og veien videre.

Etter samtalen, som varte et par timer, kom de sammen fram til at de i stedet vil innkalle ulike eksperter som vitner i den kommende rettssaken.

- Breivik ønsker å bli vurdert av en som er spesialist på politisk motivert vold, en historiker og en statsviter. Slike spesialister vil bli innkalt som vitner under rettssaken, sier Lippestad.

(NTB)