- Breivik vil gi flere detaljer

Anders Behring Breivik hevder han vil si mer om terrorceller i Norge i en kommende selvbiografi.

- SKRIVER BOK: Breiviks forsvarere Odd Ivar Grøn og Tord Eskild Jordet i samtale med Anders Behring Breivik under rettssaken tidligere i år. 
Foto: HANSEN NINA / Dagbladet
- SKRIVER BOK: Breiviks forsvarere Odd Ivar Grøn og Tord Eskild Jordet i samtale med Anders Behring Breivik under rettssaken tidligere i år. Foto: HANSEN NINA / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(NTB/Dagbladet): Det hevder Breiviks forsvarere.

- Han har sagt at han vil skrive noe om de norske cellene, men han ønsker ikke å si hva han vil skrive om disse, sier forsvarer Tord Jordet til VG.

Politiet har avvist at slike celler finnes, men mener det «er vanskelig å motbevise noe som ikke finnes.»

Det har vært kjent at Breivik skriver på tre bøker i fengselet, en om terrorangrepet, en om ideologien og en om framtida.

Mer om reisene Nå sier Jordet til avisa at boka som tar for seg forberedelsene og dagen den 22. juli, er det massedrapsmannen selv kaller en selvbiografi.

- Han sier at han arbeider med en selvbiografi. Der vil det komme mer informasjon enn hva han har fortalt til politiet, sier Jordet.

Breivik har hevdet at han reiste til Liberia i 2002 for å møte en serber med koblinger til den påståtte Knights Templar-organisasjonen, noe politiet ikke festet sin lit til.

Breivik har tidligere hevdet at en person visste om terrorplanene.

«Dragen» Breivik hevdet under rettssaken at serberens kallenavn er «Dragen».

- Han sier han også vil fortelle mer om denne «Dragen» i selvbiografien - at han vil beskrive personen og omstendighetene rundt kontakten med denne personen. Han sier også at han vil skrive mer detaljert om London og Liberia-turen, og mer om personene han har møtt, sier Jordet.

Spørsmålet er imidlertid hvorfor Breivik vil fortelle mer i bokform, når han under rettssaken gjentatte ganger slo fast at han ikke ville fortelle mer om turene til London og Liberia eller personene i frykt for at andre skulle bli arrestert. En av grunnene er ifølge Jordet at man i bokform får bedre muligheter til å formulere seg presist.

Les også: - En løgnaktig taper
Mer om Breivik


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer