- VIL SENDE BREV: Fra mandag opphever politiet brev- og besøkskontrollen til Anders Behring Breivik og 32-åringen har i utgangspunktet full tilgang tiol å motta og sende brev som han vil, dersom ikke fengselet bestemmer noe annet.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- VIL SENDE BREV: Fra mandag opphever politiet brev- og besøkskontrollen til Anders Behring Breivik og 32-åringen har i utgangspunktet full tilgang tiol å motta og sende brev som han vil, dersom ikke fengselet bestemmer noe annet. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

- Breivik vil sende brev til meningsfeller

Breivik nekter å samarbeide med nye sakkyndige, men er klar til å skrive brev.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ILA/OSLO (Dagbladet): Anders Behring Breiviks forsvarere Geir Lippestad og Vibeke Hein Bæra møtte i dag den terrorsiktede 32-åringen i Ila fengsel.

- Vi har informert ham om statsadvokaten i likhet med oss ikke vil ha noen ny undersøkelse. Han er selv veldig tydelig på at han heller ikke ønsker nye undersøkelser. Han ønsker ikke å samarbeide med nye sakkyndige, hvis de blir oppnevnt, sier Lippestad.

Politiet opphever fra mandag brev- og besøkskontrollen for Breivik. 32-åringen får da tilgang til frimerker og vil nå sende brev selv.

- Han har sagt at han ønsker å sende brev. Han har ikke gjort det enda, men han har frimerker og han har sagt at han vil gjøre det.

- Hvem er det han vil sende brev til?

- Sannsynligvis vil det være til personer og miljøer som han opplever har samme meninger som ham. Han har fått brev fra folk som har gitt uttrykk for at de mener det samme som ham og han vil svare dem, sier Lippestad.

- Det er i hovedsak snakk om personer i utlandet. Pengene som er blitt sendt ham, som er stoppet, kommer i hovedsak også fra utlandet, sier Bæra.

Som Dagbladet skrev onsdag har politiet stoppet i underkant av ti brev som er sendt til Breivik. Den kontrollen stoppes nå, men fengselet tar over ansvaret. Det samme gjelder besøk.

- Han har ikke ytret ønske om å få besøk av noen. Det er heller ingen som har meldt seg nå den siste tida, sier Lippestad.

Dagbladet har foreløpig ikke kommet i kontakt med fengselsdirektør Knut Bjarkeid.