Breivik vil studere statsvitenskap

Forsvareren sier at studiene foreløpig kun er på planleggingsstadiet.

STUDERE OG SKRIVE: Anders Behring Breivik har fortalt sine forsvarere at han vil studere statsvitenskap og skrive bøker i fengsel, skriver  VG. Her er Anders Behring Breivik og medforsvarer Tord Jordet i rettssal 250.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
STUDERE OG SKRIVE: Anders Behring Breivik har fortalt sine forsvarere at han vil studere statsvitenskap og skrive bøker i fengsel, skriver VG. Her er Anders Behring Breivik og medforsvarer Tord Jordet i rettssal 250. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terrortiltalte Anders Behring Breivik (33) sier til sine forsvarere at han vil studere statsvitenskap og skrive bøker i fengsel, skriver VG.

- Etter rettssaken har han brukt mye tid på å gjennomgå og svare på brev. Han har sagt at han ønsker å studere statsvitenskap, og han planlegger å skrive flere bøker, sier Breiviks forsvarer Tord Jordet til VG.

Brev Forsvareren sier at studiene foreløpig kun er på planleggingsstadiet, og at det ikke er besluttet noe om studiested eller eventuell oppstart. Breivik har anslått overfor at han har fått mellom 500 og 600 brev siden terrorangrepene fant sted.

- Han har sagt at han har fått brev fra i overkant 25 nasjoner, sier forsvareren. Rundt en firedel av brevene kommer fra Norge. De fleste brevene fra utlandet kommer fra Tyskland, Sverige, Storbritannia og Russland.

Ila fengsel har etablert et regime med særlig høyt sikkerhetsnivå rundt Breivik og kontrollerer derfor all post. Det gjøres imidlertid av sikkerhetsmessige grunner, og fengselet har ikke anledning til å stanse brevvekslingen av andre årsaker.

Anke Om halvannen måned, den 24. august, faller dommen mot mannen som drepte 77 mennesker og skadet mange flere 22. juli i fjor.

- Han har sagt at han vil anke uansett om han blir dømt utilregnelig. Han har tallfestet magefølelsen til 60/40 i favør av en tilregnelighetsdom, sier forsvarer Tord Jordet til VG.

(NTB)