Breivik ville bombe Slottet fordi han var rasende på Mette-Marit

Hevder i avhør at han var opprørt over kronprinsessens engasjement for asylsøkere.

ENGASJERT: Kronprinsesse Mette-Marit er en aktiv forkjemper for asylsøkeres rettigheter. Det irriterte massemorderen Anders Behring Breivik. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ENGASJERT: Kronprinsesse Mette-Marit er en aktiv forkjemper for asylsøkeres rettigheter. Det irriterte massemorderen Anders Behring Breivik. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Anders Behring Breivik rammet Norge nådeløst med terroraksjonene 22. juli ifjor, på Utøya og i regjeringskvartalet. I politiavhør har massemorderen forklart seg i detalj om andre terrormål han vurderte å slå til mot.

Ett av målene han planla å angripe var Det kongelige slott. Overfor politiets avhørseksperter har Breivik titulert seg som «royalist», får Dagbladet opplyst. Breivik ville likevel bombe Slottet fordi det var Arbeiderpartiets representasjonsbolig - og fordi han syntes selve bygningen var stygg.

- Det er det styggeste slottet i Europa, og kunne hørt hjemme i Albania. Det ser ut som ei militærbrakke, får Dagbladet opplyst at Breivik har sagt.

- Vi ønsker ikke å kommentere disse opplysningene, sier Slottets kommunikasjonssjef Marianne Hagen til Dagbladet.

Mette-Marit Bombeplanene mot slottet begrunner Breivik med at det skal være stor «irritasjon» blant kulturkonservative over at kongefamilien avlegger besøk i moskeer. Breivik definerer seg selv som kulturkonservativ. Han trekker også spesielt fram sin irritasjon over kronprinsesse Mette-Marits oppriktige innsats og engasjement for asylsøkeres rettigheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer