- Breivik ville også drept meg

«Fjordman» nektet å vitne, men diskuterer Breiviks psyke i egenkomponert vitnemål.

DREPTE BARN: «Da jeg var 14-15 år, som de yngste ofrene på Utøya, deltok jeg på medlemsmøter i ungdomsorganisasjonen til Sosialistisk Venstreparti, som er til venstre for AUF. Breivik ville også drept meg da jeg var på deres alder», skriver bloggeren Fjordman i et nytt innlegg. Foto: TOMM W. CHRISTIANSEN/DAGBLADET
DREPTE BARN: «Da jeg var 14-15 år, som de yngste ofrene på Utøya, deltok jeg på medlemsmøter i ungdomsorganisasjonen til Sosialistisk Venstreparti, som er til venstre for AUF. Breivik ville også drept meg da jeg var på deres alder», skriver bloggeren Fjordman i et nytt innlegg. Foto: TOMM W. CHRISTIANSEN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):«Da jeg var 14-15 år, som de yngste ofrene på Utøya, deltok jeg på medlemsmøter i ungdomsorganisasjonen til Sosialistisk Venstreparti, som er til venstre for AUF. Breivik ville også drept meg da jeg var på deres alder», skriver bloggeren Fjordman i et nytt innlegg.

Dagbladet har tidligere skrevet at bloggeren Peder Nøstvold Jensen, alias «Fjordman», etter eget ønske slipper å vitne i terrorettssaken.

«Fjordman» er en av Anders Behring Breiviks viktigste ideologiske inspirasjonskilder. Store deler av Breiviks kompendium består av hans tekster. «Fjordman» var og er en av de sentrale bloggerne på det isdlamofobe nettstedet Gates of Vienna.

Etter 22. juli-angrepene har Jensen flyttet utenlands.

- Landets mest forhatte person Under tittelen «Fjordmans forslag til vitnemål i rettsaken mot Anders Behring Breivik» har Jensen publisert en lengre tekst på norsk og engelsk, hvor han blant annet svarer på de spørsmålene forsvaret til Breivik sendte Jensen i forkant av rettsaken. Teksten er publisert på den islamkritiske nettsiden Gates of Vienna.

Breivisk forsvarer understreker at dette er vitnemålet slik Fjordman selv ønsket å gi det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer