MØTTE BREIVIK I DAG:  Forsvarer Geir Lippestad og medforsvarer Tord Jordet på vei ut av fengselet etter samtaler med Breivik i dag.. Foto: Jacques Hvistendahl
MØTTE BREIVIK I DAG: Forsvarer Geir Lippestad og medforsvarer Tord Jordet på vei ut av fengselet etter samtaler med Breivik i dag.. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

- Breivik visste ikke hvem hun er

Ble orientert i dag om at han har fått ny medforsvarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Advokat Geir Lippestad møtte i dag sin klient Anders Behring Breivik på Ila fengsel. Det var først under dette møtet at massedrapsmannen ble fortalt at han har fått ny forsvarer, Vibeke Hein Bæra (47).

- Min klient har ikke møtt henne tidligere - og visste ikke hvem hun er, sier Lippestad til Dagbladet.

Måtte ha bistand Hein Bæra har arbeidet sammen med Geir Lippestad tidligere. Hun var ansatt i hans advokatfirma fra 1992 til 1999. Deretter begynte hun i Telemark politidistrikt, som strafferettsadvokat og leder av påtaleavsnittet. Hun har også i perioder fungert som konstituert politimester.

- Jeg fortalt min klient i fengselet i dag at Vibeke Hein Bæra er oppnevnt som medforsvarer. Han er blitt forklart at bevismaterialet mot ham er så omfattende at om det skal være mulig å gå gjennom alt dette, må det inn en person til, sier Lippestad.

Fire forsvarere Han møtte i dag Breivik sammen med advokat Tord Jordet, som også inngår i Breiviks forsvarer-team.

Oslo tingrett har tidligere oppnevnt advokatfullmektig Odd Ivar Grøn og advokat Tord Jordet til å bistå den terrorsiktede Anders Behring Breivik. Også Gran og Jordet er ansatt i advokatfirmaet Lippestad.

Med Bæra er de nå fire. Bæra kommer fra stillingen som regiondirektør i Arbeidstilsynet Sør-Norge.

- Bæra har tung strafferettslig kompetanse og jeg kjenner henne godt fra før, sier Lippestad.

Les også: Intervju med medforsvareren

Visste ikke på forhånd Lippestad skal ikke ha diskutert valg av medforsvarer med Behring Breivik på forhånd, men valgte å orientere sin klient da valget var formelt godkjent.

- Det var viktig for meg å orientere ham, slik at det ikke kom som en overraskelse når hun kommer den 10. oktober, sier Lippestad.

Straffesaken mot Behring Breivik starter trolig tidlig neste år.

- Min klient har ikke noe imot at straffesaken mot ham starter i løpet av første halvår 2012, sier Lippestad.

Informert om interesse Lippestad opplyser til Dagbladet at den terrorsiktede i dag ble gitt noe informasjon om hvilken interesse det er for rettsoppgjøret mot ham.

- Jeg har fortalt min klient at det er mange journalister som er interessert, og at det er stor oppmerksomhet rundt saken, sier Lippestad.

UTNEVNT FOR BREIVIK: Vibeke Hein Bæra er oppnevnt som medforsvarer for terrorsiktede Anders Behring Breivik sammen med Geir Lippestad. 
Foto: Danny Twang / Scanpix
UTNEVNT FOR BREIVIK: Vibeke Hein Bæra er oppnevnt som medforsvarer for terrorsiktede Anders Behring Breivik sammen med Geir Lippestad. Foto: Danny Twang / Scanpix Vis mer