Breivikrapporten var ikke godkjent likevel

Den er bare ikke underkjent.

TILREGNELIG?: Anders Behring Breivik i retten under vitneforklaringer 22. mai. Foto: Jacques Hvistendahl
TILREGNELIG?: Anders Behring Breivik i retten under vitneforklaringer 22. mai. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går forstod nærmest alle, meg selv inkludert, det slik at rettsmedisinsk kommisjon nå godkjente rapporten om Breivik fra rettspsykiaterne Aspaas og Tørrissen. Dette var den andre psykiatriske rapporten, den som fant Brevik tilregnelig.

Men så enkelt var det ikke.

Kommisjonen skrev at de tok tilleggsrapporten de hadde bedt om «til etterretning». Det er visst kommisjonsspråk for «Jeg hører hva du sier».

En av psykiaterne som skrev rapporten mener den er godkjent. -Vi ser det sånn, svarte Aspaas selv til TV2  på spørsmål om kommisjonen nå hadde godkjent rapporten. Men han har aldri fått en slik type svar fra kommisjonen tidligere.

Hvordan kommisjonen selv ser på spørsmålet er det ikke lett å få et helt klart svar på. Kommisjonen ba om å få svar på noen spørsmål. De mottok svar. Men Tarjei Rygnestad, leder av den rettsmedisinske kommisjonen, sier nå at svarene ikke var tilfredsstillende.

Dermed sparkes ballen over til retten: Rapporten er ikke godkjent, det finnes jo ingen erklæring om at kommisjonen ikke har vesentlige merknader. Men rapporten er heller ikke underkjent. Da ville man måtte be om nye sakkyndige, et tredje sett med psykiatere. Det ønsket kommisjonen ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer