Breiviks advokat mener han kunne plukket ut flere innsatte han selv kjenner som ville taklet å sone med Breivik

Terroristen ønsker å slippe ut fra isolasjon.

ADVOKAT: Øystein Storrvik representerer Anders Behring Breivik i den kommende rettssaken.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ADVOKAT: Øystein Storrvik representerer Anders Behring Breivik i den kommende rettssaken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 15. mars begynner rettssaken i søksmålet terrordømte Anders Behring Breivik (36) har anlagt mot staten.

Terrordømte Breivik og hans advokat Øystein Storrvik mener soningsforholdene i praksis er umenneskelig behandling, og i strid med artikkel tre og åtte i Den europeiske menneskerettighetskonvensjon (EMK). 

Advokat Storrvik mener Breivik i praksis har sittet isolert helt siden han ble pågrepet etter terrorangrepene 22. juli 2011, og sier de vil fokusere på det han kaller det isolasjonstrykket vedtakene utgjør, da han kun har hatt kontakt med profesjonelle aktører utover at han fikk treffe sin mor i fem minutter rett før hun døde. Advokaten mener soningsforholdene preger klienten.• Les hele saken og intervjuet med Storrvik på Dagbladet Pluss eller i fredagens papirutgave. 

- Jeg har aldri møtt ham før han kom inn under det regimet, så jeg har ikke noe å sammenlikne med. Men jeg tror det er umulig ikke å bli preget av det, og det tror jeg vil bli synlig i rettssaken. Når du er isolert fra vanlig omgang med mennesker i så lang tid, så får det konsekvenser. Jeg tror det er viktig at saken blir ført offentlig. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer