- Breiviks far ville ikke navngi sønnens venner til politiet

Lekkasjer til media har skadet 22. juli-etterforskningen, hevder politiet.

- LEKKASJER SKADER ETTERFORSKNINGEN: Politiadvokat Christian Hatlo i Oslo-politiet mener lekkasjer til media under 22. juli-dekningen har skadet den pågående etterforskningen.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
- LEKKASJER SKADER ETTERFORSKNINGEN: Politiadvokat Christian Hatlo i Oslo-politiet mener lekkasjer til media under 22. juli-dekningen har skadet den pågående etterforskningen. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag startet pressenorges Skup-konferanse i Tønsberg der journalister hyller seg selv. Årets konferanse startet med en paneldebatt med tema om hvorvidt lekkasjer til media i 22. juli-saken har skadet politiets etterforskning.

I panelet var Breivik-forsvarerne Geir Lippestad og Vibeke Hein Bæra. For politiet møtte politiadvokat Christian Hatlo. Advokat Mette Yvonne Larsen representerte bistandsadvokatene, mens programdirektør Per Arne Kalbakk i NRK og nyhetsredaktør Helje Solberg i VG deltok fra pressen.

- Ja, lekkasjene har skadet etterforskningen, hevdet politiadvokat Hatlo på direkte spørsmål fra møteleder Arill Riise i TV2.

Han begrunner det med at politiet opplever at vitner ikke ønsker å møte i avhør med politiet av frykt for at det de sier skal havne i mediene.

Etter 22. juli har media hatt tilgang til flere av politiets saksdokumenter. Blant annet er Oslo-politiet under etterforskning av Spesialenheten for politisaker. Asker og Bærum politidistrikt etterforsker bistandsadvokat Sigurd Klomsæt som tidligere i år mistet retten til å være bistandsadvokat i terrorsaken etter at han skal ha lekket til media. Klomsæt sier han ikke står bak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer