TRENGER PENGER: Breivik-inspirasjon Robert Spencer lar seg ikke knekke av terrorangrepene der 77 mennesker ble drept. Foto: Scanpix
TRENGER PENGER: Breivik-inspirasjon Robert Spencer lar seg ikke knekke av terrorangrepene der 77 mennesker ble drept. Foto: ScanpixVis mer

Breiviks forbilder starter pengeinnsamling etter massemordet

- Vi må slå tilbake, skriver islamkritiker Robert Spencer til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Amerikanske islamkritikere, som har vært utsatt for omfattende kritisk journalistikk etter at Anders Behring Breivik drepte 77 mennesker, motivert av lignende ideologi, har nå startet ei pengeinnsamling for å kunne holde kritikken gående.

Det er islamkritikerne David Horowitz, Robert Spencer og Pamela Geller som har sendt ut en masse-e-post der de ber om penger.

I en e-post til Dagbladet skriver Spencer følgende om hvorfor pengeinnsamlinga er startet:

Heksejakt - På grunn av folk som deg, som forsøker å tie oss ihjel ved å gi oss skylden for skyteepisoden i Norge. Vi må slå tilbake, og trenger ressurser til å gjøre dette.

I e-posten fra David Horowitz heter det at «folk skal gi generøst, så Robert (Spencer), meg selv og de andre skribentene her på Front Page og Jihad Watch kan fortsette arbeidet som holder venstresida og deres muslimske ekstremist-allierte på avstand».

- Hjelp oss å bygge opp et juridisk forsvar mot den kommende heksejakta, heter det i e-posten, der det linkes til muligheter for å gi penger på nettet.

Urettferdig - Spencer, hva føler du om kritikken mot bloggen din den siste tida?

- Den er urettferdig, og motivert av et ønske om å tie ihjel kritikken mot jihad.

Spencer gjør det klart at han ikke vil endre noe på bloggen sin etter det som har skjedd. Han gjør det klart at han ikke har noe ideologisk ansvar for Anders Behring Breiviks handlinger:

- Kan ingen kritisere noe, uansett hvor urettferdig det er, fordi slik kritikk kan lede til at en eller annen idiot tyr til vold?