Breiviks forklaring starter tirsdag

Men publikumsinteressen er lav, ifølge tingretten.

FORBEREDT. Her i Oslo tingrett begynner Breivik-rettssaken på mandag. Tiltaltes forklaring begynner på rettsdag to. Foto: Cornelius Poppe / NTB SCANPIX
FORBEREDT. Her i Oslo tingrett begynner Breivik-rettssaken på mandag. Tiltaltes forklaring begynner på rettsdag to. Foto: Cornelius Poppe / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Anders Behring Breivik vil starte sin forklaring i retten tirsdag.

Rettssaken vil starte med en opplesning av tiltalen og innledningsforedrag fra partene, og fordi dette vil ta lang tid, vil ikke den terrortiltalte begynne sin forklaring før på tirsdag, opplyser informasjonssjef Irene Ramm ved Oslo tinghus til NTB.

Samtidig er det klart at Høyesterett avviser medienes anke over tingrettens beslutning om å ikke tillate overføring av Anders Behring Breiviks forklaring.

Var uenige Bakgrunnen for anken til Høyesterett var at både mediene og Anders Behring Breiviks forsvarere var uenige i Oslo tingretts avvisning av en TV-overføring av den tiltaltes forklaring i retten.

Avgjørelsen ble anket til Borgarting lagmannsrett, som avviste anken.I Høyesteretts ankeutvalg har partene imidlertid heller ikke fått gehør for sitt syn om at beslutningen er fattet på feil lovanvendelse.

Dette betyr nødvendigvis ikke at det ikke blir noen overføring av Breiviks forklaring i retten. Det foreligger en ny søknad fra mediene, hvor det i lys av den nye sakkyndigrapporten, er bedt om at deler av forklaringen kan sendes. En avgjørelse på denne søknaden er ventet sent fredag ettermiddag

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer