I USA: Geir Lippestad og Vibeke Hein Bæra har denne uka vært i San Diego i USA i forbindelse med avhør av Anders Behring Breiviks halvsøster. Foto: Ørjan F. Ellingvåg
I USA: Geir Lippestad og Vibeke Hein Bæra har denne uka vært i San Diego i USA i forbindelse med avhør av Anders Behring Breiviks halvsøster. Foto: Ørjan F. EllingvågVis mer

Breiviks halvsøster avhørt av norsk politi i USA

Avhørt frivillig som vitne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SAN DIEGO (Dagbladet): Representanter fra Oslo-politi, forsvarerne Geir Lippestad og Vibeke Hein Bæra og bistandsadvokat Siv Hallgren har denne uka vært i San Diego i California i USA, for å gjennomføre avhør med terrorsiktede Anders Behring Breiviks halvsøster.

Halvsøsteren, som bodde med Breivik og moren i Oslo til hun flyttet til USA for flere år siden, er blitt frivillig avhørt som vitne. FBI har bistått norsk politiet.

- Det var interessant før, men etter at vi fikk rapporten fra psykiaterne, er det blitt enda mer interessant å få vite mest mulig om barndommen, ungdomstida og voksenalderen. Søsteren har vært der hele tiden og da er det viktig å få informasjon også fra henne om de periodene, sier Geir Lippestad Dagbladet.

Kvinnen var i et avhør som ble avsluttet seint fredag kveld, etter det Dagbladet kjenner til.

Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby har varslet en pressekonferanse kl. 17 norsk tid.

Både forsvarerne og politiet har vært interessert i å få avhørt halvsøsteren som vitne. Etter det Dagbladet kjenner til ønsket hun ikke å dra til Norge og heller ikke å delta i selve rettssaken. For at avhøret, eller bevisopptaket som det formelt heter, skal kunne brukes under rettssaken, har forsvarerne og bistandsadvokat Hallgren derfor måttet bidra med å med spørsmål og innspill. Men de har ikke deltatt i selve avhøret.

Dagbladet og flere andre medier er i San Diego, men politiet ba pressen om å ikke omtale avhørene før de ble gjennomført, av frykt for at hun skulle trekke seg. Kvinnen er gift med en amerikansk mann og er bosatt i Los Angeles.
 
- Vi har bedt om avhør av henne og er glade for at det er blitt gjennomført, sier Lippestad.