Breiviks mor forlangte at retten skulle lukke dørene

Ønsker ikke at noen skal høre intime detaljer fra den terrortiltaltes barndom.

DELVIS MEDHOLD: Sensitive opplysninger om Breiviks barndom og forholdet til mor skal ikke kringkastes, bestemte retten i dag - etter en begjæring om lukkede dører fra 33-åringens mor. Også Breivik har motsatt seg fokus på sin barndom. Foto: Tomm W. Christiansen
DELVIS MEDHOLD: Sensitive opplysninger om Breiviks barndom og forholdet til mor skal ikke kringkastes, bestemte retten i dag - etter en begjæring om lukkede dører fra 33-åringens mor. Også Breivik har motsatt seg fokus på sin barndom. Foto: Tomm W. Christiansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da dommer Wenche Elizabeth Arntzen satte retten 18 minutter på overtid i dag, opplyste hun at Anders Behring Breiviks mor hadde begjært lukkede dører når de sakkyndige forklarer seg.

I dag skal de sakkyndige Synne Sørheim og Torgeir Husby forklare hvorfor de i november i fjor konkluderte med at Anders Behring Breivik lider av psykose-sykdommen paranoid schizofreni, og dermed var strafferettslig utilregnelig 22. juli.

Sørheim og Husby intervjuet - i motsetning til det andre sakkyndigteamet - Breiviks mor før de la fram sin konklusjon.

Fikk ikke vitne Opprinnelig skulle de to startet sin to dager lange forklaring i går, men retten ville bruke mer tid på vitnene fra Den rettsmedisinske kommisjon (DRK).

I forrige uke ba Breiviks mor om at barnepsykiateren som undersøkte sønnen som fireåring, ikke ble ført som vitne. Dette ble etterkommet.

Ikke medhold I dag får hun imidlertid ikke medhold av retten. Retten skal gå for åpne dører som planlagt. Likevel skal ikke sensitive opplysninger om mor og opplysninger fra barnevernsdokumenter kringkastes, understreket dommer Arntzen.Opplysninger om Breiviks nære venner skal heller ikke kringkastes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer