REPRESENTERER BREIVIK: Advokat Øystein Storrvik. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
REPRESENTERER BREIVIK: Advokat Øystein Storrvik. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Breiviks nye advokat: - Vil levere søksmålet raskt

Møtte Breivik i helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Advokat Øystein Storrvik tok i forrige uke over oppdraget fra Advokatfirmaet Lippestad med å representere terrordømte Anders Behring Breivik.

Storrvik møtte i helga Breivik i Skien fengsel, for å diskutere det varslede søksmålet mot staten for brudd på menneskerettighetene.

- Søksmålet går som planlagt, og stevningen vil bli sendt inn ganske raskt. Det er gjort et godt forarbeidet fra Advokatfirmaet Lippestad, sier Storrvik.

Opptatt med drapssak Storrvik er forsvarer for en av de tiltalte i Manglerud-drapet, og sier han vil fullføre stevningen når den saken er ferdig i retten 10. mars.

- Hovedfokuset i søksmålet blir om soningssituasjonen tilfredstiller kravene i EMK, sier advokaten.

Han sier søksmålet i hovedsak vil gå i samme spor som Lippestad la opp til.

- Det vil handle om hvordan soningssituasjonen hans er i ett og alt, og om det tilfredstiller konvensjonsforpliktelsene, sier Storrvik til Dagbladet.

Ulike forventninger Geir Lippestad og advokat Odd Ivar Grøn, som representerte Breivik sammen med Lippestad, opplyste i forrige uke at en av hovedårsakene til advokatbyttet var at de ikke hadde mulighet til å jobbe så mye med søksmålet som Breivik så for seg, og at de ikke kunne gå med på hans forventninger.

- Det har kommet til et punkt hvor det gikk over det vi mener er forsvarlig å tilby. Da er det selvfølgelig hans frie valg å be om å få oppnevnt ny advokat. Det er helt i orden og uproblematisk for oss, sa Lippestad til Dagbladet i forrige uke.

- Avviket mellom hans forventninger i en slik sak og hva vi mener vil være forsvarlig og realistisk ble veldig stort, sa han.

UNDER STRAFFESAKEN: Geir Lippestad og hans advokatkontor representerte Anders Behring Breivik under straffesaken. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
UNDER STRAFFESAKEN: Geir Lippestad og hans advokatkontor representerte Anders Behring Breivik under straffesaken. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer