PLANLEGGER MOTSTANDSHÆR: Den påståtte mentoren til Anders Behring Breivik, Paul Ray, vil bekjempe islam . Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
PLANLEGGER MOTSTANDSHÆR: Den påståtte mentoren til Anders Behring Breivik, Paul Ray, vil bekjempe islam . Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Breiviks påståtte mentor planlegger hellig krig

Her er bildene som viser Paul Ray og to av verdens farligste ekstremister planlegge kamp mot islam.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VALETTA (Dagbladet): Norsk politi har bekreftet at de vil etterforske Paul Ray, briten som påstås å være Anders Behring Breiviks mentor. Begge flørter de med tempelriddersymbolikk, og hevder å handle i tråd med Guds ord.

Dagbladet kan i dag avdekke at den påståtte Breivik-mentoren selv har lagt planer om en kamp mot islamiseringen av Europa, og at han sammen med to kjente, fryktede og voldelige islamhatere varsler en kamp med våpen i hånd.

MED DIAMANTER: Kongo-turene til Nick Greger og Paul Ray var ikke bare misjonsvirksomhet. Foto: Privat/ fra video
MED DIAMANTER: Kongo-turene til Nick Greger og Paul Ray var ikke bare misjonsvirksomhet. Foto: Privat/ fra video Vis mer

Etter at han ble fordrevet fra England etter et blodig oppgjør i rasistbevegelsen English Defence League, har Paul Ray - eller Paul Cinato som skal være hans ekte navn - bosatt seg på Malta. Der har han flere ganger fått besøk av Johnny «Mad Dog» Adair og Nick «The Nazi» Greger. Førstnevnte er en nord-irsk opprørsleder som står bak et titalls drap og omfattende kriminalitet i hjemlandet, sistnevnte en fryktet, tysk-britisk nynazist.

Føler seg truet Overfor Dagbladets lokale kontakt på Malta går Ray langt i å bekrefte at han forbereder en væpnet motstandskamp, som skal knekke «islamiseringsbølgen» han hevder skyller over Europa:

- Er dere i ferd med å starte en motstandsgruppe?

I MOSKÉ: Paul Ray, Johnny Adair og Nick Greger vil kartlegge ekstrem islam på Malta. Her besøker de en moské. Foto: Fra video
I MOSKÉ: Paul Ray, Johnny Adair og Nick Greger vil kartlegge ekstrem islam på Malta. Her besøker de en moské. Foto: Fra video Vis mer

- Hva ville du gjort hvis du ble truet? Anders Behring Breivik har forsøkt å gjøre noe, men han gjorde det på feil måte - og med feil mål, sier Paul Ray.

I et eksklusivt intervju med Dagbladet torsdag gjorde Ray det klart at han kunne forstå Breivik om han hadde drept muslimer, ikke hvit ungdom. Om sin omgang med Adair og Greger sa han: «Det ser ikke bra ut, det innrømmer jeg. Hva skal jeg si?»

- Det handler om trusselen som foreligger, terrortrusselen, presiserer den britiske ekstremisten nå.
Diamanter i Kongo I intervjuer har Ray referert til «bloggen» sin. Men briten står bak minst to andre blogger - Exiled in Malta og Operation Congo. Førstnevnte handler om Rays nye liv. Om terrortrusselen fra islam, og sine planer for å bekjempe denne, skriver han:

I GANG: Paul Rays gruppe har oppsøkt flyktninger på Malta, for å se om de har bånd til al-Shabaab. Foto: Fra video
I GANG: Paul Rays gruppe har oppsøkt flyktninger på Malta, for å se om de har bånd til al-Shabaab. Foto: Fra video Vis mer

- Som ordtaket sier det: forebygging er bedre enn etterbehandling.

Sistnevnte viser Paul Ray sammen med Nick Greger i Kongo, der de to ifølge bilder og videoer på bloggen driver tilnærmet bistandsarbeid. Men i andre videoer de to filmet er det andre bilder som kommer fram:

POSERER: Nick Greger med ei hagle i Kongo. Foto: Privat/ fra video
POSERER: Nick Greger med ei hagle i Kongo. Foto: Privat/ fra video Vis mer

En video Dagbladet har sett viser Nick Greger med diamanter i hånda - i Kongo. Han blar også opp penger til en gruppe kongolesere i videoen. De to holder også i våpen under Kongo-turen.

I Anders Behring Breiviks manifest skriver han at han ville selge bloddiamanter for å skaffe raske penger.  Nick Greger har også bodd i Elfenbenskysten - der Anders Behring Breivik i manifestet hevder å ha vært.

Oppsøkte somaliere Videoer lagt ut på Paul Rays blogg viser at gruppa allerede har vært virksom.

I KONGO: Paul Ray og Nick Greger reiste på en påstått misjonsreise til DR Kongo. Foto: Fra video
I KONGO: Paul Ray og Nick Greger reiste på en påstått misjonsreise til DR Kongo. Foto: Fra video Vis mer

Nick Greger og Paul Ray har sammen besøkt en flyktningeleir på Malta, en tur de selv filmet. I flyktningeleiren, som hovedsakelig bebos av somaliere og tunisiere, undersøker de to hvorvidt flyktningene har bånd til al-Shabaab - al-Qaidas «afrikanske arm», som slåss for shariastyre i Somalia.

Som elementer i videoen viser de to at flyktninger har tagget budskap som «Piracy better than stuck in Europe».

I FLYKTNINGELEIR: Paul Ray og Nick Greger avbildet på sin egen video, under et besøk i en flyktningeleir for somaliere på Malta. Foto: Fra video
I FLYKTNINGELEIR: Paul Ray og Nick Greger avbildet på sin egen video, under et besøk i en flyktningeleir for somaliere på Malta. Foto: Fra video Vis mer

I videoer gruppa har lagt ut på nettet, der navnet Order 777 brukes, heter det at «Order 777 Strikes Back!». Nick Greger har latt seg avbilde med et kalasjnikov-gevær i sine hender, og i en video gruppa har lagt ut heter det at «Framtidas kriger handler om religion».