Breiviks smil har en konkret forklaring

Men det hadde ingen ting med politiets våpengjennomgang å gjøre, ifølge forsvarerne.

HUMRET FOR SEG SELV: Anders Behring Breivik klarte ikke å holde maska da Kripos forklarte om hans våpenbruk på Utøya. Foto: DBTV
HUMRET FOR SEG SELV: Anders Behring Breivik klarte ikke å holde maska da Kripos forklarte om hans våpenbruk på Utøya. Foto: DBTV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Straffesaken mot Anders Behring Breivik var i gang igjen i Oslo tingrett i dag etter en tre dager lang rettspause.

Også i dag smilte Breivik ved noen anledninger, på tidspunkter som flere oppfatter som upassende.

Mens politioverbetjent Morten Støen i Kripos fortalte detaljert om patronhylsene som ble funnet på Utøya, smilte massemorderen lenge.

Han så nesten ut til å humre litt for seg selv.

- Konkret grunn Dagbladet har stilt spørsmål til Breiviks forsvarere om hvorfor han smilte og tilsynelatende lo under våpengjennomgangen i retten tidligere i dag.

Forsvarer Odd Ivar Grøn svarer:

- Han sa at det var en konkret grunn til det som ikke hadde noe med det vitnet som forklarte seg eller temaet han forklarte seg om å gjøre. Men han ønsket ikke at vi skulle si noe mer om det, sier Grøn til Dagbladet.

Geir Lippestad og Vibeke Hein Bæra ble også stilt spørsmål om Breiviks smil under pressekonferansen etter rettsforhandlingene.

- Jeg vet ikke hva han smilte av, sier forsvarer Geir Lippestad.

Har smilt tidligere Hein Bæra gjorde det klart at de ikke vil inn på vurderinger av Breiviks psyke. Forsvarerne sier de har lest tilleggserklæringen fra psykiaterne Tørrisen og Aspaas, men vil ikke kommentere den.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer