Breiviks spillvenner må vitne i retten

Aktoratet, rettspsykiaterne og forsvarerne vil nå ha Breiviks spillvenner fra World of Warcraft (WoW) vitneboksen.

SLIK ER BREIVIK I WOW: Breivik kalte seg Andersnordic i dataspillet World of Warcraft. Nå må spillvennene i vitneboksen.
SLIK ER BREIVIK I WOW: Breivik kalte seg Andersnordic i dataspillet World of Warcraft. Nå må spillvennene i vitneboksen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette blir gjort på anmodning av sakkyndig Terje Tørrissen. Det handler om hvordan Breivik kommuniserte med andre personer i 2006. Vi har ikke bestemt oss for hvor mange som blir innkalt som vitner, men det dreier seg om personer som spilte i samme «guild» som Breivik, sier statsadvokat Svein Holden til Dagbladet.

Politiets kartlegging av Anders Behring Breiviks spillvaner har ledet dem til to spill: de mye omtalte spillene «World of Warcraft (WoW)» og «Call of Duty: Modern Warfare 2.» Et lag i «World of Warcraft» kalles «guild.»

Sabbatsår Massemorderen har forklart seg omfattende om sine spillvaner til politiet. Han hevder han tok seg et sabbatsår for å spille dataspill. Han kaller det en «martyrgave» til seg selv.

Forsvarer Geir Lippestad sier at de er enige i at spillvennene blir innkalt som vitner.

- Det som skjer i 2006 har betydning for saken. Mens vitner har forklart at han ble deprimert dette året, forklarer Breivik at dette var et sosialt spill og at han så på det som hyggelig. Derfor er det viktig å finne ut hvordan han var, og hva som skjedde på denne tiden, sier Lippestad til Dagbladet.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer